Ένοχος για συνωμοσία και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ο μακελάρης της Βοστώνης

Ένοχος για συνωμοσία και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ο μακελάρης της Βοστώνης

Το δικαστήριο καλείται να κρίνει τον Τσαρνάεφ, τον μακελάρη που σκόρπισε το θάνατο στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, σκοτώνοντας τρεις θεατές και τραυματίζοντας 264 άτομα

Ένοχο έκρινε το σώμα των ενόρκων τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013.

Αντιμέτωπος με 30 συνολικά κατηγορίες ο παρανοϊκός δολοφόνος που έριξε τη βόμβα στην κατάμεστη από κόσμο Βοστώνη, στον κλασικό Μαραθώνιο της πόλης πριν από δύο χρόνια, κρίθηκε από τους δικαστές ένοχος για όλες, μεταξύ των οποίων για συνωμοσία και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι αναρίθμητες κατηγορίες μπορούν να οδηγήσουν τον 21χρονο μετανάστη από τη Ρωσία ακόμη και στην εσχάτη των ποινών, που στην περίπτωση της αμερικανικής πολιτείας προβλέπει τη θανατική ποινή. Το χτύπημα ήταν το πιο σοβαρό μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο ήταν γεμάτο με επιζήσαντες και συγγενείς των θυμάτων - θυμίζουμε πως ανάμεσα τους ήταν και ένα 8χρονο παιδί - ενώ πολλοί από αυτούς κατέθεσαν στην πολύκροτη δίκη εναντίον τους.

Ο νεαρός σχεδίαζε την επίθεση μαζί με τον αδερφό του Τάμερλαν, ο οποίος την τελευταία στιγμή έκανε πίσω και δεν βρισκόταν καν στο σημείο όταν συνέβη η έκρηξη. Το δικαστήριο απεφάνθη πως επρόκειτο για ένα "ψυχρό, υπολογισμένο τρομοκρατικό χτύπημα", το οποίο εκτελέστηκε "με πρόθεση και έκρυβε αιμοδιψή κίνητρα".

Πηγή: CNN, nytimes

SHARE: