Ένταση στον Κόλπο του Ομάν: Αμερικανικό drone εντοπίστηκε λίγο πριν τις εκρήξεις στα τάνκερ

Φλεγόμενο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν
Φλεγόμενο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν AP

Λίγες ώρες πριν την επίθεση στα τάνκερ, οι ιρανικές αρχές εντόπισαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο σκάφος να πετά στον Κόλπο του Ομάν.

Παγκόσμιος συναγερμός έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες, λόγω των εκρήξεων που έχουν σημειωθεί σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν, με την ένταση στη Μέσα Ανατολή να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις κατά των δύο δεξαμενόπλοιων, με τον Πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, να αρνείται ότι η χώρα του είχε κάποια ανάμειξη στο περιστατικό και να κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αποτελούν «σοβαρή απειλή για την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».

ADVERTISING

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με το Cnn.com, λίγες ώρες πριν την επίθεση στα τάνκερ, οι ιρανικές αρχές εντόπισαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο σκάφος να πετά στον Κόλπο του Ομάν. Σε βάρος του drone εξαπέλυσαν ένα πύραυλο εδάφους - αέρος, ο οποίος, ωστόσο, δεν πέτυχε τον στόχο και έπεσε στη θάλασσα.

Πριν τη ρίψη του πυραύλου, το αμερικανικό drone τύπου MQ-9 Reaper κατέγραψε ιρανικά στρατιωτικά σκάφη να πλέουν κοντά στα τάνκερ. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο, πληροφορίες που συνελέγησαν από το drone δεν υποδεικνύουν ότι η Τεχεράνη διεξήγαγε προχώρησε σε επίθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόλπος Ομάν: Έκκληση από ΕΕ για αυτοσυγκράτηση των ΗΠΑ

Εκρήξεις σε τάνκερ: Βίντεο των ΗΠΑ για τις επιθέσεις - Κατηγορούν το Ιράν

Εκρήξεις σε τάνκερ: Τα σενάρια της επίθεσης, οι "ύποπτοι" και οι ισορροπίες στον κόλπο του Ομάν

Εκρήξεις σε δεξαμενόπλοια: Οι ΗΠΑ "φωτογραφίζουν" Ιράν - Εντοπίστηκε μαγνητική νάρκη

24Media Network