Κόντρα Τουρκίας-Συρίας, μετά τη συντριβή μαχητικού

Κόντρα Τουρκίας-Συρίας, μετά τη συντριβή μαχητικού

Διαβάστε για τη συντριβή Τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους στα σύνορα με τη Συρία. Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχασε την επαφή με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία "Χατάι", στα σύνορα με τη Συρία και σύμφωνα με το πρακτορείο "Ανατολή" κατέπεσε στα συριακά χωρικά ύδατα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα στην Άγκυρα μια έκτακτη συνεδρίαση στην οποία θα πάρουν μέρος ο επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και πολλοί υπουργοί μετά τη συντριβή του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους.

Οι επιβαίνοντες του πληρώματος ωστόσο διασώθηκαν.

Η εφημερίδα "Hürriyet" επιβεβαιώνει ότι ζωντανοί βρέθηκαν οι δύο πιλότοι του F-4 που κατέπεσε στα διεθνή ύδατα κοντά στη Συρία.

Λίγη ώρα αργότερα, η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι οι Συριακές αρχές απολογήθηκαν για την κατάρριψη του αεροσκάφους μετά από επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό. 

Νωρίτερα, σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο "NTV", το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές που δεν κατονομάζει, το αεροσκάφος έπεσε στα χωρικά ύδατα της Συρίας, όμως προσθέτει ότι δεν παραβίασε τα σύνορα της χώρας.

Θρίλερ μέχρι να εντοπιστούν οι διασωθέντες

Όπως μετέδωσε το NTV, συριακά πλοία της ακτοφυλακής σε συνεργασία με τουρκικά εξακολουθούν να αναζητούν το αεροσκάφος. Από τη μεριά του, το τηλεοπτικό δίκτυο "αλ Μάναρ" του Λιβάνου, το οποίο ανήκει στη "Χεζμπολάχ", επικαλούμενο πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο μετά.

"Πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του "Μάναρ" στη Δαμασκό ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος", μετέδωσε το "Μάναρ".

Εξάλλου, το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο "αλ Μαγιαντίν", που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι έχασε την επαφή με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο "Ερχάκ" στην ανατολική επαρχία Μαλάτια, την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία "Χατάι", στα σύνορα με τη Συρία.

SHARE:

24Media Network