Έντονη αντίδραση Άγκυρας κατά των ΗΠΑ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Έντονη αντίδραση Άγκυρας κατά των ΗΠΑ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σημειώνει πως με το ψήφισμα της αμερικανικής Γερουσίας "τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον των διμερών σχέσεων" Τουρκίας - ΗΠΑ.

Οι τελευταίες κινήσεις των ΗΠΑ, η έγκριση του νομοσχεδίου για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας και η επικύρωση από την αμερικανική Γερουσία του ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, θέτουν σε κίνδυνο τις διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

«Το νομοσχέδιο κυρώσεων που ψηφίστηκε χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και το ψήφισμα της Αρμενίας που εγκρίθηκε σήμερα στην Γερουσία θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των διμερών μας σχέσεων», τόνισε στο twitter ο Αλτούν.

«Οι κυρώσεις και οι απειλές δεν θα μας αποτρέψουν να προστατέψουμε τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφαλείας», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, τονίζοντας πως αυτά τα δύο ψηφίσματα της αμερικανικής Γερουσίας αποτελούν «ανεύθυνες και παράλογες ενέργειες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα