news 24/7

ΑΡΜΕΝΙΑ

Διαδηλωτές στην Αρμενία

Αρμενία: Χιλιάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Οι διαδηλώσεις στην Αρμενία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το Σάββατο χιλιάδες Αρμένιοι απέτισαν φόρος τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στις μάχες του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πιέζεται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Αρμενίας

Ο Πασινιάν απέρριψε τις εκκλήσεις από αντιπάλους και διαδηλωτές να παραιτηθεί εξαιτίας αυτού που χαρακτηρίζουν ως ολέθρια διαχείριση στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ρωσικές δυνάμεις εισέρχονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Γιατί η Αρμενία είναι ο ''μεγάλος χαμένος'' του πολέμου

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής. Γιατί η Αρμενία είναι η ηττημένη της συμφωνίας, πληρώνοντας τη γεωγραφική της θέση;

Αρμένιοι επισκέπτονται την Ορθόδοξη Μονή Dadivank του 12ου-13ου αιώνα στα περίχωρα του Kalbajar, της αυτονομιστικής περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020. Σύμφωνα με την συμφωνία που λήγει εβδομάδες έντονων συγκρούσεων, η περιοχή περνά στο Αζερμπαϊτζάν.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμένιοι πυρπολούν τα σπίτια τους προτού παραδοθούν στο Αζερμπαϊτζάν

Στις φλόγες παραδόθηκαν σήμερα σπίτια σε χωριά του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που αναμένεται να περάσουν και πάλι στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν αύριο, καθώς τα πυρπόλησαν οι κάτοικοί τους πριν εγκαταλείψουν την περιοχή

John Dolmayan

Οι System Of A Down συγκέντρωσαν 600.000 σε δωρεές για το Ταμείο για την Αρμενία

Πάνω από 600.000 δολάρια συγκέντρωσαν οι System Of A Down μέσω των δύο νέων τραγουδιών που κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες. Τα χρήματα θα δοθούν ως οικονομική βοήθεια στο Ταεμίο για την Αρμενία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Μακρόν έτοιμος να συνδράμει για πολιτική λύση

"Ο πρόεδρος υπενθύμισε την ετοιμότητά του για την οικοδόμηση μιας δίκαιης, βιώσιμης και αποδεκτής πολιτικής λύσης για όλες τις [εμπλεκόμενες] πλευρές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Στρατιώτες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ρωσία για Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Δεν υπάρχει συμφωνία για ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων

Το Κρεμλίνο ανακοινώνει πως δεν υπάρχει συμφωνία για ανάπτυξη τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Παραίτηση του γραμματέα του συμβουλίου ασφαλείας του θυλάκου. Η Άγκυρα χαιρετίζει τα κέρδη των Αζέρων.

 Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Αρμενίας

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Αρμενίας

Πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε γύρω από τη Βουλή της Αρμενίας από τη στιγμή που μεταδόθηκε η είδηση για την υπογραφή της συμφωνίας και εκατοντάδες εξ αυτών εισέβαλαν στο κτίριο.

Μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Αζερμπαϊτζάν λέει ότι κατέλαβε τη Σούσα- Τι απαντά η Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει πως κατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα. Διαψεύδει η Αρμενία, χαρακτηρίζοντας την κατάληψη της πόλης "ακατόρθωτο όνειρο".

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η ''προδοσία'' της Βρετανίας και το ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν

Ανησυχία προκαλεί η κλιμάκωση των συγκρούσεων ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ. Ο ιστορικός ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας και η επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.

O Mάικ Πομπέο

Πομπέο: "Η Τουρκία επιδεινώνει την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ"

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο τονίζει πως η Τουρκία επιδεινώνει τις εχθροπραξίες μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας. Στο μεταξύ, νέες συγκρούσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Χάρτης: Γιατί η Αρμενία κόβει στη μέση το Αζερμπαϊτζάν

Χάρτης: Γιατί η Αρμενία κόβει στη μέση το Αζερμπαϊτζάν

Το γεωγραφικό παράδοξο δύο κρατών που τις τελευταίες εβδομάδες πολεμάνε εκ νέου για τα εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών ανήκουν στα πλέον στρατικοποιημένα του πλανήτη.

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν - Παρέμβαση ΗΠΑ κατά Τουρκίας

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν - Παρέμβαση ΗΠΑ κατά Τουρκίας

Ο πρόεδρος Αλίεφ προειδοποιεί ότι ο στρατός θα καταλάβει όλες τις περιοχές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αν δεν αποχωρήσει η Αρμενία από τον θύλακα. Παρέμβαση ΗΠΑ κατά Τουρκίας. Ποια είναι τα σχέδια της Άγκυρας στην περιοχή.

Εικόνα από το Στεπάνακερτ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εν μέσω συγκρούσεων

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πιο ήρεμη η κατάσταση αλλά παραμένει εύθραυστη η εκεχειρία

Ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, ηγέτης του αυτονομιστικού θυλάκου ανέφερε πως η κατάσταση έχει ηρεμήσει από το πρωί της Κυριακής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, χωρίς αυτό ωστόσο να εγγυάται ότι δεν θα "σπάσει" εκ νέου η εκεχειρία.

Ένας άντρας στην αυλή σπιτιού που καταστράφηκε από το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής σύγκρουσης στο Στεπανακέρτ, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αζερινοί πύραυλοι πλήττουν το Στεπανακέρτ, λίγο πριν την εκεχειρία

Αζερινοί πύραυλοι πλήττουν το Στεπανακέρτ λίγο πριν την εκεχειρία, δηλώνει αξιωματούχος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ το αζερινό υπ. Άμυνας αναφέρει πως το Γερεβάν βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές.

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Απειλείται η σταθερότητα της περιοχής, δηλώνουν Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ

Οι Ζαν Ιβ Λεντριάν, Μάικ Πομπέο και Σεργκέι Λαβρόφ «καταδικάζουν έντονα την άνευ προηγουμένου και επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας εντός και εκτός της ζώνης σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τα βαθύτερα αίτια μιας 30ετούς διένεξης - Ο ρόλος του Στάλιν

Ο ''ξεχασμένος'' πόλεμος γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήρθε να θυμίσει μία από τις διαρκείς εστίες σύγκρουσης παγκοσμίως, αλλά και το ιστορικά γεωπολιτικό παιχνίδι της περιοχής. Η Σοβιετοποίηση της Αρμενίας και ο ρόλος του Στάλιν.