Εντοπίστηκε χοιρινό κρέας σε σαλάμια χαλάλ

Εντοπίστηκε χοιρινό κρέας σε σαλάμια χαλάλ

Χοιρινό κρέας βρέθηκε σε σαλάμια που παράγονται στη Σλοβενία και εισάγονται στη Σουηδία, τα οποία είναι κατάλληλα για μουσουλμάνους.

Χοιρινό κρέας εντοπίστηκε σε σαλάμια που έφεραν πιστοποίηση ότι ήταν κατάλληλα για μουσουλμάνους ("χαλάλ"), όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων της Σουηδίας.

Τα σαλάμια παράγονταν στη Σλοβενία και εισάγονταν στη Σουηδία.

"Θα ενημερώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση για το αποτέλεσμα των αναλύσεών μας καθώς και τις σλοβενικές αρχές", είπε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Λουίζ Νίχολμ.

"Είναι απαράδεκτο προϊόντα που φέρουν την ένδειξη χαλάλ να περιέχουν χοιρινό κρέας. Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να φάνε χοιρινό, είναι επομένως σημαντικό οι εταιρείες να αναλάβουν την ευθύνη τους και να βεβαιωθούν ότι τα προϊόντα που πωλούν δεν φέρουν λανθασμένη σήμανση", πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με την υπηρεσία, τα σαλάμια περιείχαν χοιρινό σε ποσοστό περίπου 10%. Όλα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια και δεν πωλούνται πλέον στη Σουηδία. "Είναι απίθανο να μην προστέθηκε σκόπιμα" το χοιρινό, είπε η Νίχολμ, σημειώνοντας ότι το κρέας αυτό είναι φτηνότερο από το μοσχαρίσιο.

Συνολικά ελέγχθηκαν 99 προϊόντα, όπως ραβιόλια, λαζάνια και κεμπάμπ και σε εννέα από αυτά εντοπίστηκαν ίχνη χοιρινού κρέατος. Στα οκτώ το ποσοστό ήταν κάτω του 1%.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network