Εντυπωσιακό Timelapse βίντεο: Το Μανχάταν στο χιόνι σε 37 δευτερόλεπτα

default image

Δείτε ένα Timelapse βίντεο που απεικονίζει σε λιγότερο από ένα λεπτό τη σφοδρή χιονόπτωση στη Νέα Υόρκη (Vid)

Ο αρχισυντάκτης του Time έστησε μια κάμερα στα γραφεία του περιοδικού στη Νέα Υόρκη και κατέγραψε εντυπωσιακά καρέ από τη σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

Στο φόντο, φαίνονται το Radio City Music Call και το Ροκφέλερ Σέντερ. Ο Τζόναθαν Γουντς  τραβούσε φωτογραφίες μεταξύ 4.30 μ.μ. της Πέμπτης και 10 π.μ. την Παρασκευή (ώρα Νέας Υόρκης πάντα).

Τα καρέ ενώθηκαν σε ένα Timelapse βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα του περιοδικού.

Όπως αναφέρει το Time, η κακοκαιρία που σαρώνει τις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι όμοια εκείνης του 1947.

Σήμερα μόνο, ένα παχύ στρώμα χιονιού κάλυψε τη Νέα Υόρκη με το ύψος του να ξεπερνά τα 15 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ. Στην Τάιμς Σκουέρ, οι τουρίστες έπαιζαν χιονοπόλεμο, ενώ η θερμοκρασία έπεσε στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Τη νύχτα αναμένεται να πέσει στους -18 βαθμούς Κελσίου και ο νέος Δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανέστειλε τις εργασίες του για σήμερα.

Το μετρό της πόλης λειτουργεί, με καθυστερήσεις στα δρομολόγια, και κάποια τρένα κυκλοφορούν στους ρυθμούς του προγράμματος του Σαββατοκύριακου.

Πτώση της θερμοκρασίας

Ρεκόρ χιονόπτωσης έχει καταγραφεί στο Μπόξφορντ, στα βόρεια της Βοστόνης, όπου έπεσε 61 εκατοστά χιονιού κατά τη διάρκεια της νύχτας κι όπου ο υδράργυρος αναμένεται να βουτήξει στους -20 βαθμούς Κελσίου απόψε το βράδυ.

Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν όλες τις περιοχές στα βορειοανατολικά της χώρας, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους -20 βαθμούς στη Βοστόνη, στους -18 στη Νέα Υόρκη και στους -16 στη Φιλαδέλφεια, όπου όλα τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά.

Η χιονοθύελλα, που οι μετεωρολόγοι έχουν ονομάσει Ηρακλή, αποτελεί την πρώτη δοκιμασία για τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, που ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου της Νέας Υόρκης μόλις την Τετάρτη.

Ο υπεύθυνος των οδικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, Τζον Ντόχερτι, ανακοίνωσε ότι παρά την κινητοποίηση 1.700 οχημάτων καθαρισμού των δρόμων, οι Νεοϋορκέζοι θα δουν σύντομα το χιόνι να καλύπτει τους δρόμους, καθώς η ρίψη αλατιού δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω του παγετού.

Στο Κονέτικατ ο κυβερνήτης Ντάνελ Μαλόι είπε ότι η θερμοκρασία θα πέσει στους -26 βαθμούς Κελσίου. Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντιβάλ Πάτρικ κινητοποίησε την εθνοφρουρά και ζήτησε από τις επιχειρήσεις να αναστείλουν κάθε δραστηριότητα, προκειμένου τα συνεργεία καθαρισμού των δρόμων να μπορέσουν να κάνουν ευκολότερα τη δουλειά τους.

(Πηγή: Time)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα