Έπειτα από 68 χρόνια, ο γηραιότερος Aμερικανός κρατούμενος σε φυλακές ανηλίκων αφέθηκε ελεύθερος

Έπειτα από 68 χρόνια, ο γηραιότερος Aμερικανός κρατούμενος σε φυλακές ανηλίκων αφέθηκε ελεύθερος
Ο Joe Ligon, ο παλαιότερος και μεγαλύτερος σε ηλικία κρατούμενος σε φυλακές ανηλίκων των ΗΠΑ Instagram (@TeddyRedder)

Μπήκε στη φυλακή όταν ήταν 15 ετών και βγήκε στα 83 του. Η ιστορία του Joe Ligon του μεγαλύτερου σε ηλικία αμερικανού κρατούμενου σε φυλακές ανηλίκων.

Ο Joe Ligon, ο παλαιότερος και μεγαλύτερος σε ηλικία κρατούμενος σε φυλακές ανηλίκων των ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος αφού παρέμεινε πίσω από τα κάγκελα για σχεδόν 7 δεκαετίες.

Ο Ligon καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Φεβρουάριο του 1953 όταν ήταν 15 ετών, αφού κατηγορήθηκε για ληστεία και για συμμετοχή σε επεισόδιο με μαχαιρώματα στη Φιλαδέλφεια. Το επεισόδιο είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 2 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 6.

Μπορεί ο Ligon να παραδέχτηκε πως συμμετείχε στο επεισόδιο και πως μαχαίρωσε τουλάχιστον ένα από τα 8 άτομα εκείνη τη μέρα, υποστηρίζει όμως πως ποτέ δεν σκότωσε κανέναν.

“Το παιδί που διέπραξε αυτά τα εγκλήματα το 1953 δεν υπάρχει πλέον. Το άτομο που βγήκε από τη φυλακή το 2021 είναι πλέον 83 ετών, έχει μεγαλώσει, έχει αλλάξει, δεν αποτελεί πλέον απειλή”, δήλωσε ο δικηγόρος του, σύμφωνα με το CNN. “Ήρθε η ώρα να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του ελεύθερος”.

“Είμαι μεγάλος άντρας τώρα”, είπε ο Ligon. “Δεν είμαι παιδί πια. Όχι απλά είμαι μεγάλος άντρας, είμαι και γέρος και γερνάω μέρα με τη μέρα”.

Η επανένταξη σε έναν νέο κόσμο

“Βρίσκεσαι στο περιβάλλον της φυλακής. Δεν σου επιτρέπεται να έχεις επαφή με άλλους ανθρώπους. Οι αλληλεπιδράσεις σου είναι περιορισμένες”, δήλωσε ο John Pace, πρώην τρόφιμος και τρέχων συντονιστής επανεισόδου για το Πρόγραμμα Νέων Καταδίκης & Επανένδυσης (YSRP) με έδρα τη Φιλαδέλφεια, ο οποίος συνεργάζεται με τον Ligon για να τον βοηθήσει να ενταχθεί στην κοινωνία.

“Και τώρα βγαίνεις από τη φυλακή. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες τώρα. Και τι είναι αυτό που θες να κάνεις;”.

Αρκετοί άνθρωποι συνεργάστηκαν με τον Ligon για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το σοκ της επανένταξης σε έναν νέο κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα