Επικεφαλής καμπάνιας Brexit: Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την αποχώρηση

Επικεφαλής καμπάνιας Brexit: Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την αποχώρηση

Ανεπίσημες διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι, προτείνει ο Μάθιου Έλιοτ, τονίζοντας ότι ο πλήρης διακανονισμός της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα περιλάβει όλες τις πλευρές της σχέσης

Η Βρετανία θα πρέπει να αρχίσει ανεπίσημες διαπραγματεύσεις για έναν πλήρη διακανονισμό που θα διέπει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την έξοδό της, πριν επικαλεσθεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να επικαλεσθούμε γρήγορα το Άρθρο 50", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Μάθιου Έλιοτ. "Είναι καλύτερα να κατακάτσει η σκόνη το καλοκαίρι και στο διάστημα αυτό να γίνουν ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με άλλα κράτη", υποστήριξε.

Η Βρετανία είναι υπό πίεση τις τελευταίες ώρες για να καθορίσει σύντομα το χρονοδιάγραμμα της εξόδου από την ΕΕ ενώ το περιβόητο Άρθρο 50 αναφέρει ότι μετά την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης, το υπό αποχώρηση κράτος έχει περιθώριο δύο ετών για τις διαπραγματεύσεις.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο παραιτηθείς Ντέιβιντ Κάμερον, ο νέος πρωθυπουργός είναι αυτός που θα αποφασίσει πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το Άρθρο 50 και θα αρχίσει η επίσημη διαδικασία της εξόδου.

Ο Έλιοτ δήλωσε πως ο πλήρης διακανονισμός της εξόδου της Βρετανίας θα περιλάβει όλες τις πλευρές της σχέσης, περιλαμβανομένων της βρετανικής συνεισφοράς στην ΕΕ, της πρόσβασης στην ενιαία αγορά, των συμφωνιών έκδοσης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

"Δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξει μια λογική διευθέτηση για να συνεχιστεί το passporting (σ.σ.: η δυνατότητα των επίσημων χρηματιστηριακών γραφείων να διενεργούν συναλλαγές στα διάφορα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χωρίς ιδιαίτερη άδεια)", δήλωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε ο Βρετανός Επίτροπος της Κομισιόν

Brexit: 2 εκατομμύρια υπογραφές για επανάληψη του δημοψηφίσματος

Brexit: Οι έξι ιδρυτικές χώρες της ΕΕ ζητούν από τη Βρετανία 'να κλείσει την πόρτα' και γρήγορα

SHARE:

24Media Network