Επικοινωνία Τραμπ με τον πρόεδρο του Μεξικού για την εμπορική συμφωνία NAFTA

Επικοινωνία Τραμπ με τον πρόεδρο του Μεξικού για την εμπορική συμφωνία NAFTA

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είχε προεκλογικά ασκήσει σφοδρή κριτική στη NAFTA, τάχθηκε “υπέρ του εκσυγχρονισμού της, μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης της”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να μην προχωρήσει στον τερματισμό εφαρμογής της Συμφωνίας για το Ελεύθερο Εμπόριο στη Βόρεια Αμερική (NAFTA) κατά την παρούσα χρονική περίοδο, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο και με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Τραμπ και Νιέτο συμφώνησαν στην “πιο εύκολη λύση” της μη κατάργησης εφαρμογής της Συμφωνίας για το Ελεύθερο Εμπόριο στη Βόρεια Αμερική (NAFTA), αλλά στην επαναδιαπραγμάτευση της, με τη συμμετοχή και του Καναδά.

Ο Τραμπ υποστήριξε την επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας για τον εκσυγχρονισμό της.

Το μεξικανικό πέσο κέρδισε περισσότερο από 1% μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, πρόσφατα τάχθηκε υπέρ των Αμερικανών παραγωγών γαλακτομικών προϊόντων, καταγγέλλοντας τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού στον τομέα αυτό, που εφαρμόζει ο Καναδάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε προεκλογικά ασκήσει σφοδρή κριτική στη συμφωνία NAFTA και απειλούσε για την κατάργησή της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik)  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα