Επιμένει ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε στη Συρία μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να επιχειρεί στη Συρία "μέχρι να πετύχει τους στόχους" της. Πώς περιέγραψε την κατάσταση ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία θα συνεχισθεί μέχρι «να επιτευχθούν οι στόχοι» της, παρά τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον για να τερματισθεί.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας (...) μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του από το Μπακού που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Μέχρι σήμερα το πρωί έχουμε απελευθερώσει μια ζώνη σχεδόν 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα χέρια της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης», πρόσθεσε ο Ερντογάν περιγράφοντας με τη διατύπωση αυτή την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

«Θα διασφαλίσουμε γρήγορα την ασφάλεια της περιοχής από τη Μάνμπιτζ (βορειοδυτική Συρία) μέχρι τα σύνορά μας με το Ιράκ», δήλωσε ακόμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η ζώνη πρόκειται να υποδεχθεί «σε πρώτο χρόνο ένα εκατομμύριο, μετά δύο εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες», από τους περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία από το 2011 που ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εισβολή στη Συρία, Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαζικές συλλήψεις μελών του HDP στην Κωνσταντινούπολη, πολύ βαρύ το κατηγορητήριο

ΗΠΑ-Τουρκία: Οι πυρηνικές βόμβες του Ιντσιρλίκ και οι κυρώσεις "χάδι" για τη Συρία

Volkswagen: Αναβάλλει την τελική απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν την Άγκυρα να ερευνήσει εκτελέσεις στη Συρία

SHARE: