Επίσκεψη σε βάση πεζοναυτών στη Χαβάη για την οικογένεια Ομπάμα

Επίσκεψη σε βάση πεζοναυτών στη Χαβάη για την οικογένεια Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του πραγματοποίησαν χριστουγεννιάτικη επίσκεψη σε αμερικανικά στρατεύματα στη βάση των πεζοναυτών στο Κανόε Μπέι της Χαβάης

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ευχαρίστησαν χθες Τετάρτη τα αμερικανικά στρατεύματα στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης επίσκεψής τους στη βάση των πεζοναυτών στο Κανόε Μπέι της Χαβάης.

Ο πρόεδρος μίλησε στα περίπου 580 μέλη των πεζοναυτών για τρία λεπτά, τους ευχήθηκε "Μέλι Καλικιμάκα" (Καλά Χριστούγεννα στην τοπική γλώσσα), ενώ στη συνέχεια μίλησε με κάθε στρατιώτη ξεχωριστά για λίγη ώρα και πόζαρε για φωτογραφίες μαζί τους.

Ο Ομπάμα δήλωσε στους πεζοναύτες ότι πέρασε ένα μέρος της παραμονής των Χριστουγέννων μιλώντας με στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και αλλού.

"Πήρα μία γεύση από τις φοβερές θυσίες που όλοι εσείς και οι οικογένειές σας κάνετε καθημερινά", σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Ομπάμα επικοινώνησε και με τους στρατιώτες που τραυματίστηκαν στο Νότιο Σουδάν στη διάρκεια μιας αποτυχημένης επιχείρησης απομάκρυνσης αμερικανών πολιτών.

Τέσσερις αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ότι το αεροσκάφος τους δέχθηκε πυρά στη διάρκεια μιας επιχείρησης απομάκρυνσης αμερικανών πολιτών από το Νότιο Σουδάν.

Σε μήνυμά του που ανέβηκε στο διαδίκτυο ο Ομπάμα επαίνεσε τους αμερικανούς στρατιώτες που επέστρεψαν από την υπηρεσία τους στο εξωτερικό.

Καθώς τελειώνει το 2013, "λιγότεροι ένστολοι άνδρες και γυναίκες μας βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στιγμή την τελευταία δεκαετία», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

"Για πολλούς από τους στρατιώτες μας και τους νέους βετεράνους ίσως φέτος να είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που περνούν τα Χριστούγεννα με την οικογένειά τους", σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network