Επίσκεψη Σταϊνμάιερ στο Ισραήλ μετά το διπλωματικό επεισόδιο

Επίσκεψη Σταϊνμάιερ στο Ισραήλ μετά το διπλωματικό επεισόδιο

Ο Γερμανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στον απόηχο της έντασης που είχε σημειωθεί μεταξύ των δύο χωρών

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ έφθασε το Σάββατο στο Ισραήλ για μια επίσκεψη διάρκειας τριών ημερών, μετά την ένταση που είχε σημειωθεί μεταξύ των δύο χωρών κι ακολούθησε τη ματαίωση εκ μέρους του πρωθυπουργού του Ισραήλ μιας συνάντησης με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο Γερμανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, έγινε γνωστό από το γραφείο του. Θα συναντηθεί επίσης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ρεουβέν Ριβλίν προτού μεταβεί τη Δευτέρα στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη για συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του Σταϊνμάιερ αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Μάρτιο.

Ο Νετανιάχου είχε αρνηθεί την 25η Απριλίου να κάνει δεκτό τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αφού εκείνος αρνήθηκε να ματαιώσει μια συνάντηση με τους εκπροσώπους δύο Ισραηλινών ΜΚΟ, της B'Tselem και της Breaking the Silence, που είναι ιδιαίτερα επικριτικές προς την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η B'Tselem καταγράφει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ενώ η Breaking the Silence παραχωρεί υπό καθεστώς ανωνυμίας μια πλατφόρμα στους Ισραηλινούς στρατιώτες προκειμένου να αφηγηθούν τον τρόπο ζωής τους και να καταγγείλουν τις καταδικαστέες ενέργειες, όπως εκείνοι θεωρούν, των ενόπλων δυνάμεων.

Για να δικαιολογήσει την άρνησή του να κάνει δεκτό τον Γκάμπριελ, ο Νετανιάχου επισήμανε ότι δεν θα συναντηθεί με «εκείνους που προσδίδουν μια νομιμότητα σε οργανώσεις οι οποίες προτρέπουν τους άλλους να ενοχοποιούν τους Ισραηλινούς στρατιώτες».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo / Markus Schreiber)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Γκάμπριελ αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον Νετανιάχου

SHARE:

24Media Network