Επιθέσεις στο Αφγανιστάν ενώ στη χώρα διεξάγονται εκλογές

Επιθέσεις στο Αφγανιστάν ενώ στη χώρα διεξάγονται εκλογές
Φωτογραφία αρχείου. AP

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από εκλογικό τμήμα.

Έκρηξη σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου της χώρας εν μέσω φόβων για επιθέσεις και βίαια επεισόδια, ύστερα από τις απειλές των Ταλμπάν, μετέδωσε ανταποκριτής του Sputnik.

Από την έκρηξη στην συνοικία Μπαγκράμ της πρωτεύουσας δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αλλά η εκλογική διαδικασία σταμάτησε.

Νωρίτερα, σημειώθηκε έκρηξη έξω από εκλογικό τμήμα στην Κανταχάρ στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι βασικοί υποψήφιοι και αντίπαλοι, ο απερχόμενος πρόεδρος Άσραφ Γάνι και ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας Αμπντουλά Αμπντουλά.

Ο Γάνι ψήφισε σε σχολείο της Καμπούλ. Ευχαρίστησε τον κόσμο που πήγε στα εκλογικά κέντρα και τις δυνάμεις του Αφγανιστάν που εγγυώνται την ασφάλεια. «Σήμερα είναι μια χαρούμενη ημέρα καθώς ο κόσμος πηγαίνει και πάλι στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε.

Ο Αμπντουλά, που επίσης ψήφισε σε σχολείο της Καμπούλ, κάλεσε τους «κυβερνητικούς αξιωματούχους να μην παρέμβουν στη διαδικασία και να επιτρέψουν στον κόσμο να ψηφίσει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα