Επίθεση πρίγκιπα Χάρι στον Μπόρις Τζόνσον: “Αγνοείτε τις οικογένειες με ΑμεΑ στην καραντίνα!”

Επίθεση πρίγκιπα Χάρι στον Μπόρις Τζόνσον: “Αγνοείτε τις οικογένειες με ΑμεΑ στην καραντίνα!”
Ο πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο AP

Μέσω βίντεο που κοινοποίησε, ο πρίγκιπας Χάρι άσκησε σφοδρή κριτική στη βρετανική κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για "εγκατάλειψη των οικογενειών με παιδιά ΑμεΑ κατά τη διάρκεια της καραντίνας".

Σκληρή κριτική κατά της βρετανικής κυβέρνησης άσκησε ο πρίγκιπας Χάρι κατηγορώντας την για εγκατάλειψη των οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο Δούκας του Σάσεξ από την πολυτελή του βίλα στο Λος Άντζελες που κάνει καραντίνα με τη σύζυγό του Μέγκαν και τον γιο τους, πραγματοποίησε βίντεο κλήση με βρετανικές οικογένειες που έχουν να φροντίσουν άρρωστα παιδιά με ειδικές ανάγκες στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο ίδιος ζήτησε να συνομιλήσουν μέσω Zoom, ώστε να ξεκαθαρίσει και να δείξει στην κυβέρνηση ότι οικογένειες που έχουν παιδιά με σοβαρές ειδικές ανάγκες θα έπρεπε να αποτελούν τη βασική της προτεραιότητα, ενώ ακόμα και ότι οι νοσηλευτές που τα φροντίζουν θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα προστασίας που χρειάζονται.

Ο Χάρι ανέφερε ότι “άκουσε από φίλους” και “είδε πράγματα στο διαδίκτυο” για τις ελλείψεις και την αύξηση των θανάτων στη Βρετανία.

Νοσοκόμα που εργάζεται σε ΜΕΘ του είπε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα σχετικά με την αρμόδια υπηρεσία για νοικοκυριά που πρέπει να επιτρέψουν σε νοσηλευτές να μπουν στα σπίτια τους και να φροντίσουν τα σύνθετα προβλήματα των παιδιών.

Ακόμα η ίδια τον ενημέρωσε ότι οι οικογένειες αυτές δεν κατάφεραν να μπουν “στη λίστα ευάλωτων” της κυβέρνησης ώστε να έχουν προτεραιότητα για αποστολές τροφίμων και φαρμάκων.

Ο Χαρι εξέφρασε την ελπίδα του αυτό το βίντεο να βοηθήσει την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να αλλάξει τον τρόπο δράσης της. 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα