Επίθεση σε Ρομά στο Παρίσι: Η φωτογραφία που θα σοκάρει τη Γαλλία

Επίθεση σε Ρομά στο Παρίσι: Η φωτογραφία που θα σοκάρει τη Γαλλία

Μια φωτογραφία που δεν σοκάρει μόνο την Γαλλία, όπως τιτλοφορείται το δημοσίευμα, αλλά την παγκόσμια κοινή γνώμη, δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph

Μια φωτογραφία του 16χρονου Ρομά που σοκάρει τη Γαλλία δημοσιεύει η Βρετανική Daily Telegraph. O 16χρονος Darius φαίνεται χτυπημένος, γεμάτος αίματα και πεταμένος μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ.

Στη φωτογραφία, που όπως αναφέρει η εφημερίδα, τράβηξε περίοικος, φέρεται να απεικονίζεται ο 16χρονος Darius λίγο μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε.

Ο άτυχος νέος, που χτυπήθηκε από μια ομάδα δέκα περίπου ατόμων, φαίνεται στην φωτογραφία βαριά χτυπημένος και κυριολεκτικά πεταμένος μέσα σε ένα καροτσάκι σούπερ μάρκετ σε δρόμο των Παρισίων, μια ανάσα πριν τον θάνατο.

Επίθεση σε Ρομά στο Παρίσι: Η φωτογραφία που θα σοκάρει τη Γαλλία

Ο 16χρονος, που βρίσκεται σήμερα σε κώμα, θεωρήθηκε ύποπτος διάρρηξης από ομάδα κατοίκων του προαστίου Pierrefitte. Οι δράστες τον οδήγησαν διά της βίας σε υπόγειο χώρο κτιρίου της συνοικίας, όπου τον ξυλοκόπησαν αλύπητα, προτού τοποθετήσουν τον αναίσθητο νεαρό σε καρότσι σούπερ μάρκετ για να τον εγκαταλείψουν σε δρόμο της πόλης.

Επίθεση σε Ρομά στο Παρίσι: Η φωτογραφία που θα σοκάρει τη Γαλλία

Ο 16χρονος Ρομά, που ζούσε με την οικογένειά του σε καταυλισμό στον κήπο εγκαταλελειμμένου οικήματος του Pierrefitte Βόρεια του Παρισιού, κατηγορήθηκε ότι διέρρηξε διαμέρισμα σε γειτονικό συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών.

Με παρέμβαση του ο ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε το περιστατικό ως "ανήκουστο και αδικαιολόγητο" τονίζοντας ότι οι  "οι δράστες του ξυλοδαρμού πρέπει απαραίτητα να εντοπισθούν".

Μεγάλο ποσοστό των 20.000 Ρομά της Γαλλίας ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας, συχνά χωρίς τρεχούμενο νερό. Την ίδια ώρα, η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη γαλλική κυβέρνηση για την πολιτική βίαιης επαναπροώθησης Ρομά στις χώρες καταγωγής τους στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, κυρίως τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Πηγή: telegraph

SHARE:

24Media Network