Επίθεση σε φρουρό του γαλλικού προξενείου στη Σαουδική Αραβία

Επίθεση σε φρουρό του γαλλικού προξενείου στη Σαουδική Αραβία
AP Photo/Amr Nabil

Νέα επίθεση κατά Γάλλων μέσα στην ίδια μέρα. Τραυματίστηκε φρουρός του γαλλικού προξενείου στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Συνελήφθη ο δράστης, εκτός κινδύνου ο φρουρός. Συναγερμό από τη γαλλική πρεσβεία για τους ομογενείς.

Ακόμα μία τρομοκρατική επίθεση μετά από αυτή στη Νίκαια σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με θύμα και πάλι έναν Γάλλο, ο οποίος ωστόσο φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η επίθεση έγινε στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι, αν και τραυματίστηκε, δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η νέα αυτή επίθεση έκανε ακόμα πιο έντονη την ανησυχία των γαλλικών αρχών, αλλά και των Γάλλων ομογενών της Σαουδικής Αραβίας, με τη γαλλική πρεσβεία να εκδίδει προειδοποίηση “μέγιστης επαγρύπνησης¨” σε όλους τους Γάλλους πολίτες της χώρας.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, η πρεσβεία “καταδικάζει σθεναρά αυτήν την επίθεση που τίποτα δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει. Καλούμε τους συμπατριώτες μας στη Σαουδική Αραβία να επιδείξουν τη μέγιστη επαγρύπνηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version