Επίθεση σε φρουρό του γαλλικού προξενείου στη Σαουδική Αραβία

Επίθεση σε φρουρό του γαλλικού προξενείου στη Σαουδική Αραβία
AP Photo/Amr Nabil

Νέα επίθεση κατά Γάλλων μέσα στην ίδια μέρα. Τραυματίστηκε φρουρός του γαλλικού προξενείου στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Συνελήφθη ο δράστης, εκτός κινδύνου ο φρουρός. Συναγερμό από τη γαλλική πρεσβεία για τους ομογενείς.

Ακόμα μία τρομοκρατική επίθεση μετά από αυτή στη Νίκαια σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με θύμα και πάλι έναν Γάλλο, ο οποίος ωστόσο φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η επίθεση έγινε στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι, αν και τραυματίστηκε, δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η νέα αυτή επίθεση έκανε ακόμα πιο έντονη την ανησυχία των γαλλικών αρχών, αλλά και των Γάλλων ομογενών της Σαουδικής Αραβίας, με τη γαλλική πρεσβεία να εκδίδει προειδοποίηση “μέγιστης επαγρύπνησης¨” σε όλους τους Γάλλους πολίτες της χώρας.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, η πρεσβεία “καταδικάζει σθεναρά αυτήν την επίθεση που τίποτα δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει. Καλούμε τους συμπατριώτες μας στη Σαουδική Αραβία να επιδείξουν τη μέγιστη επαγρύπνηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα