Επίθεση στη Βιέννη: Γεννημένος στην πόλη με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία ο τζιχαντιστής δράστης

Επίθεση στη Βιέννη: Γεννημένος στην πόλη με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία ο τζιχαντιστής δράστης

Τζιχαντιστής ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη. Ο 20χρονος βρισκόταν στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής, ωστόσο δεν θεωρείτο επικίνδυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση τρομοκρατικής ενέργειας.

Πληροφορίες για τον δράστη της πολύνεκρης επίθεσης που σκόρπισε τον τρόμο το βράδυ της Δευτέρας στην Βιέννη, δίνει ο αρχισυντάκτης της βιεννέζικης εφημερίδας Falter, Φλοριάν Κλενκ.

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη Youtube

Όπως αναφέρει ο αυστριακός δημοσιογράφος και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το όνομα του δράστη που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας, είναι Kurtin S. και γεννήθηκε το 2000 στη Βιέννη, όπου και μεγάλωσε.

Οι γονείς του προέρχονται από την Βόρειο Μακεδονία με καταγωγή από την Αλβανία.

Ο 20χρονος Kurtin S., αναφέρει ο Κλενκ, βρισκόταν στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής επειδή, ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία, ωστόσο δεν θεωρείτο επικίνδυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση τρομοκρατικής ενέργειας.

Υπογραμμίζεται ότι ο Κλενκ δεν αναφέρει την πηγή των πληροφοριών του.

Εξάλλου ενισχυμένοι έλεγχοι τέθηκαν σε ισχύ στα σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση και στο πλαίσιό τους διεξάγονται σημαντικές έρευνες για υπόπτους.

Αυτοί οι μεθοριακοί έλεγχοι θεωρούνται «τακτική προτεραιότητα» από την ομοσπονδιακή αστυνομία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας.

Επτά θύματα της επίθεσης στη Βιέννη βρίσκονται άλλωστε σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει, όπως μετέδωσε σήμερα το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA επικαλούμενο εκπρόσωπο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Συνολικά 17 θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται, κυρίως με τραύματα από σφαίρες και κοψίματα, δήλωσε η εκπρόσωπος. Τα δέκα άτομα που φέρουν ελαφρότερα τραύματα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, πρόσθεσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα