Επίθεση στο Λονδίνο: Γεννημένος στη Βρετανία και γνωστός στις αρχές ο δράστης

Επίθεση στο Λονδίνο: Γεννημένος στη Βρετανία και  γνωστός στις αρχές ο δράστης
Police secure the area on the south side of Westminster Bridge close to the Houses of Parliament in London, Wednesday, March 22, 2017. The leader of Britain's House of Commons says a man has been shot by police at Parliament. David Liddington also said there were "reports of further violent incidents in the vicinity." London's police said officers had been called to a firearms incident on Westminster Bridge, near the parliament. Britain's MI5 says it is too early to say if the incident is terror-related. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Οι βρετανικές αρχές αναγνώρισαν την ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο. Ήταν σεσημασμένος για μικροεγκλήματα

Η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του φερόμενου ως δράστη της αιματηρής επίθεσης την Τετάρτη το απόγευμα στο Λονδίνο, έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Όπως ανέφεραν οι αρχές, αναγνώρισαν το δράση, του οποίου το όνομα είναι Καλίντ Μασούντ (Khalid Masood), 52 ετών.

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν περισυλλέξει οι αρχές είναι πως ο άνδρας γεννήθηκε στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας και μετακόμισε πολύ πρόσφατα στο Γουεστ Μιντλαντς. Δεν βρισκόταν σε καμία από τις λίστες των αρχών, με άτομα που ερευνούσε για τις δράσεις τους, ούτε υπήρχαν ενδείξεις πως θα μπορούσε να σχεδιάσει και να εκτελέσει μια τρομοκρατική επίθεση.

A man is treated by emergency services, as knives lie on the floor, with police looking on at the scene outside the Houses of Parliament London, Wednesday, March 22, 2017. London police say they are treating a gun and knife incident at Britain's Parliament "as a terrorist incident until we know otherwise." The Metropolitan Police says in a statement that the incident is ongoing. It is urging people to stay away from the area. Officials say a man with a knife attacked a police officer at Parliament and was shot by officers. Nearby, witnesses say a vehicle struck several people on the Westminster Bridge. (Stefan Rousseau/PA via AP). AP

Ο δράστης λίγο μετά την επίθεση στο Γουεστμίνιστερ

Ωστόσο, διέθετε φάκελο στην ασφάλεια για μια σειρά από καταδίκες, μεταξύ των οποίων κατοχή όπλων, πρόκληση σωματικών βλαβών και μια σειρά από αδικήματα διασάλευσης της δημόσιας τάξης. Η πρώτη του καταδίκη απαντάται πίσω στον Νοέμβρη του 1983 για εγκληματικές βλάβες, ενώ η τελευταία του εμπλοκή με το νόμο υπήρξε το Δεκέμβριο του 2003 όταν και συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Η αστυνομία ζητά από όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε για τον επικοινωνήσει. Οκτώ συλλήψεις έχουν γίνει από την ώρα της επίθεσης στο Λονδίνο και την πόλη του Μπέρμιγχαμ. Από την επίθεση έπεσαν νεκροί, ο αστυνομικός Κιθ Πάλμερ, η εργαζόμενο σε κολέγιο του Λονδίνου Αΐσα Φρέιντ και ο Αμερικανός μορμόνος Κερτ Κοτράν.

Το απόγευμα της Πέμπτης, το Νοσοκομείο του King College επιβεβαιώνει πως δύο από τους τραυματίες της επίθεσης πήραν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους. Επιπλέον, στο tweet του νοσοκομείου αναφέρονται δύο ακόμη ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι τέσσερις των οποίων η πορεία της υγείας κρίνεται σταθερή.

Ένας Αμερικανός ανάμεσα στους νεκρούς

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας Αμερικανός πολίτης βρίσκεται μεταξύ των τριών νεκρών στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες στο Λονδίνο κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Κερτ Κότσραν σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου. Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και τους φίλους του» έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από συγγενή του ζευγαριού και τον εκπρόσωπο τύπου της εκκλησίας των Μορμόνων που ανήκει το ζευγάρι, ότι ο άνδρας από τη Γιούτα των ΗΠΑ σκοτώθηκε και η σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο.

©Facebook

Ο Κερτ Κότσραν και η σύζυγός του Μελίσα ταξίδεψαν στην Ευρώπη για να εορτάσουν την 25η επέτειο του γάμου τους κι επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κουνιάδο του Κλίντον Πέιν.

Η σύζυγος του Κότσραν υπέστη κάταγμα στο πόδι και στα πλευρά ενώ τραυματίστηκε και στο κεφάλι. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, επισήμανε ο Πέιν σε μια ανακοίνωση. «Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη… ο Κερτ ήταν ένας καλός άνθρωπος κι ένας στοργικός σύζυγος» τόνισε ο ίδιος.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στα στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και το ιατρικό προσωπικό που τους φρόντισαν και ζητάμε να προσευχηθείτε για τη Μελίσα και την οικογένειά μας».

Τα ζευγάρι ανήκε στην εκκλησία των Μορμόνων που εδρεύει στη Γιούτα, την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών και οι γονείς της Μελίσας ήταν ιεραπόστολοι στο Λονδίνο, έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος τύπου της Εκκλησίας Έρικ Χόκινς σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

AP Photo/Matt Dunham

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα