Επίθεση στο Reina: Ποιος φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού

Επίθεση στο Reina: Ποιος φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού

Η φωτογραφία του δράστη δόθηκε από την τουρκική αστυνομία. Βίντεο δείχνει την έφοδο του στο κλαμπ κατά την οποία πυροβολούσε αδιακρίτως και προς πάσα κατεύθυνση (vid)

Πυρετώδεις οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του υπεύθυνου της τραγωδίας που χτύπησε και πάλι την Τουρκία, σκορπώντας το θάνατο σε 39 ανθρώπους που γιόρταζαν τον ερχομό του νέου Έτους σε διάσημο κλαμπ της Κωνσταντινούπολης.

Είναι η πρώτη φορά που στην Κωνσταντινούπολη μια τρομοκρατική επίθεση στρέφεται σε ένα κλαμπ της εμβέλειας του Ρέινα που είναι σύμβολο του δυτικού τρόπου ζωής και της υψηλής κοινωνίας. Η φήμη του κλαμπ έχει προ ετών ξεπεράσει τα σύνορα της Τουρκίας και οι περισσότεροι που επισκέπτονται την Πόλη θα περάσουν έστω για μια βραδιά από εκεί. Κυρίως η διεθνής τζετ σετ.

 

Η τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, μια φωτογραφία του βασικού φερόμενου ως ύποπτου για την επίθεση στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μετανάστη από το Τουρκιστάν, το Αφγανιστάν ή τσετσενικής καταγωγής, με την ακριβή του εθνικότητα να παραμένει άγνωστη.

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν λόγο για ένα άτομο μέλος του Isis, στο παρακλάδι των Τσιχαντιστών στο Τουρκιστάν.

© Twitter

 

Νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο δράστης ανοίξει πυρ σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Ο δράστης, που έφτασε στο κλαμπ με ταξί, μπήκε μέσα γαζώνοντας πρώτα έναν αστυνόμο και την ιδιωτική φρουρά του Ρέινα, όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Μέσα σε 7 λεπτά έσπειρε το θάνατο, πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα στο κλαμπ. Πολλοί θαμώνες έπεσαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν. Ο δράστης, σύμφωνα με μαρτυρίες, παράτησε το αυτόματο όπλο, άλλαξε αμφίεση και κατάφερε να διαφύγει μέσα στο πανικόβλητο πλήθος.

Θρήνος στην Κωνσταντινούπολη καθώς ανασύρονται από το πρωί οι νεκροί από το Reina. Οι εικόνες από συγγενείς των νεκρών που λύγιζαν πάνω από τα φέρετρα των αγαπημένων τους προσώπων κάνουν το γύρο του κόσμου.

Την ίδια ώρα, ταυτοποιήθηκαν τα 35 από τα 39 θύματα της επίθεσης που αιματοκύλισε νυκτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη όπου γιόρταζαν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Μεταξύ αυτών οι 11 είναι Τούρκοι πολίτες και 24 αλλοδαποί.

Πολίτες από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, τον Λίβανο, αλλά και τη Λιβύη είναι μεταξύ των θυμάτων στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ αρκετοί από αυτούς ήταν ξένοι υπήκοοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα