Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο του Οχάιο

default image

Επίθεση με όπλα στις εγκαταστάσεις κρατικού πανεπιστημίου της Πολιτείας, από τους οποίους φαίνεται πως έχουν τραυματιστεί οκτώ άνθρωποι. "Τρέξτε, κρυφτείτε, πολεμήστε" ήταν η σύσταση των αρχών. Νεκρός ο δράστης της επίθεσης

Ένας τουλάχιστον ύποπτος αναζητείται αυτή την ώρα από τις αστυνομικές αρχές στο Οχάιο, έπειτα από πυροβολισμούς στα κρατικό πανεπιστήμιο της Πολιτείας, που προκάλεσαν τον τραυματισμό οκτώ ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ένας από τα θύματα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Άλλο τοπικό μέσο μεταδίδει πως ένας άνδρας συνελήφθη και μεταφέρθηκε με χειροπέδες μακριά από το χώρο της επίθεσης.

“Τρέξτε, κρυφτείτε, παλέψτε” ήταν το μήνυμα που πυροσβεστικού τμήματος προς τους φοιτητές προκειμένου να διαφύγουν τον κίνδυνο. Αργότερα, η διαχείριση κρίσεων του πανεπιστημίου με tweets έκανε λόγο για έναν τουλάχιστον ύποπτο εντός του πανεπιστημίου. Ακολούθησε νέα οδηγία που ζητούσε από τους φοιτητές να παραμείνουν ήρεμοι και κρυμμένοι στα δωμάτιά τους, αλλά και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Από νωρίς, στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο πανεπιστήμιο δραστηριοποιούνται περίπου 60.000 φοιτητές, καθώς το ίδρυμα είναι από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά των ΗΠΑ.

“Ακούσαμε σειρήνες. Βρισκόμουν στην αίθουσα και όλοι λάβαμε ένα μήνυμα για την επείγουσα κατάσταση” ανέφερε ένας 22χρονος φοιτητής στο CNN. “Κάποιος μας είπε πως άκουσε πυροβολισμούς πριν την ειδοποίηση, αλλά εγώ δεν άκουσα κάτι” συμπλήρωσε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα