Έρεε το χρήμα από το Ιράν για το ακροδεξιό VOX

Ο ηγέτης του VOX, Σαντιάγο Αμπασκάλ
Ο ηγέτης του VOX, Σαντιάγο Αμπασκάλ AP

O ισπανικός Τύπος συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση του VOX, του ακροδεξιού μορφώματος που έκανε την έκπληξη στις τοπικές εκλογές της Ανδαλουσίας.

Οι αποκαλύψεις από μεγάλα ΜΜΕ της Ισπανίας για τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε το VOX στο ξεκίνημά του, συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα.

Η El Pais, σε αναλυτικό ρεπορτάζ της, ανέφερε ότι η οργάνωση "Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν" ήταν ο κύριος χρηματοδότης του ακροδεξιού μορφώματος (που προσφάτως κατέγραψε μεγάλη εκλογική επίδοση στις τοπικές εκλογές της Ανδαλουσίας).

ADVERTISING

Τα πρώτα χρήματα μπήκαν στα γραφεία του κόμματος στις 17 Δεκεμβρίου του 2013 όταν το VOX αναγνωρίστηκε ως πολιτικό κόμμα από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Το ποσό ήταν πολύ μεγάλο για τα τότε δεδομένα του μορφώματος αφού ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο ευρώ. Από εκεί και πέρα εκταμιεύτηκαν άλλες 900.000 ευρώ οι οποίες κάλυψαν πληρωμές μισθών, ενοίκια και άλλες άμεσες ανάγκες του κόμματος.

Οι Ιρανοί χρηματοδότες προέρχονταν κυρίως από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, τις Ηνμωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Ιρανός εργολάβος έδωσε 36.000 ευρώ και ο γιος του άλλες 21.000.

To VOX αρνείται, προσώρας, να σχολιάσει οτιδήποτε έχει να κάνει με το σχετικό ρεπορτάζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία
SHARE:

24Media Network