Έρευνα: Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πεθάνει από ατυχήματα όταν έβγαζαν σέλφι, παρά από τους καρχαρίες

Blue Swimsuit self portrait
Blue Swimsuit self portrait GETTY IMAGES

Έρευνα κατέγραψε ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ατυχήματα πασχίζοντας για την σωστή γωνία μιας σελφι φωτογραφίας, παρά από επιθέσεις καρχαριών

Μπορεί η νούμερο ένα απειλή για τους ανθρώπους να θεωρούνται οι καρχαρίες, ωστόσο η πραγματικότητα είναι άλλη, αφού περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους βγάζοντας σελφι παρά από επιθέσεις των τρομακτικών θηλαστικών.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι φέτος τα ποσοστά θανάτων που σχετίζονται με τις σελφι είναι πολύ υψηλότερα από τα ποσοστά θανάτων από επιθέσεις καρχαριών. Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές οι σελφις ανάγονται πλέον στη νούμερο ένα απειλή κατά του ανθρώπου, ωστόσο τονίζεται ότι τα ίδια τα άτομα ή καλύτερα οι αποφάσεις τους οφείλονται για τα υψηλά ποσοστά των θανάτων τους.

Έρευνα: Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πεθάνει από ατυχήματα όταν έβγαζαν σέλφι, παρά από τους καρχαρίες

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι θάνατοι που οφείλονται στις σελφις για τη φετινή χρονιά φτάνουν τους 12, αριθμός μεγαλύτερος από τις θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών, που καταγράφονται μόλις 8.

Τα απίστευτα αίτια θανάτων είναι πολλά και διαφέρουν από υπόθεση σε υπόθεση. Για παράδειγμα στην Ισπανία ένας άνδρας έχασε τη ζωή του την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει μια σελφι κατά τη διάρκεια των ταυρομαχιών, ενώ δυο Ρώσοι ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες με ενεργοποιημένες χειροβομβίδες, που προφανώς εξερράγησαν στα χέρια τους., παράλληλα μια γυναίκα αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν πόζαρε με το όπλο της.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά ήταν αυτά που παρακίνησαν τους ερευνητές να προχωρήσουν στην καταγραφή των θανάτων, θέλοντας να δείξουν ότι η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη και σίγουρα επικίνδυνη.

(Πηγή: iflscience)

SHARE:

24Media Network