Έρευνες Αυστραλών για επικίνδυνα εμφυτεύματα

Έρευνες Αυστραλών για επικίνδυνα εμφυτεύματα

Η ρυθμιστική αρχή του αυστραλιανού υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει την διεξαγωγή έρευνας για τυχόν κίνδυνο που διατρέχουν 4.500 γυναίκες στην Αυστραλία στις οποίες τοποθετήθηκαν τα εμφυτεύματα στήθους της PIP.

Η Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων της Αυστραλίας , η οποία εγκρίνει και ελέγχει τα προϊόντα που συνδέονται με την υγεία, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με ειδικούς συμβούλους για να εξετάσει τους ενδεχόμενους κινδύνους από τα εμφυτεύματα.

"Η Υπηρεσία ασχολείται ενεργά με τις ανησυχίες που προέκυψαν για τα εμφυτεύματα της Poly Implant Prothese SA (PIP) και αναθεωρεί τις υπάρχουσες πληροφορίες ως προς το ποσοστό ρήξης για όλα τα εμφυτεύματα στήθους", δήλωσε εκπρόσωπός της υπηρεσίας.

Η έρευνα πραγματοποιείται μετά την παγκόσμια ανησυχία που προέκυψε έπειτα από τον θάνατο μιας γαλλίδας από καρκίνο, τον περασμένο χρόνο, στην οποία είχαν τοποθετηθεί εμφυτεύματα στήθους της εταιρίας PIP.

Περίπου 300.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν τοποθετήσει εμφυτεύματα στήθους τα οποία έχει κατασκευάσει η PIP, που χρεοκόπησε το 2010 όταν από επίσημη έρευνα προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε μια μη εγκεκριμένη, βιομηχανική σιλικόνη σε ορισμένα από τα προϊόντα της.

Οι αυστραλιανές αρχές υγείας ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες για τα εμφυτεύματα από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές καθώς η σχετική ποινική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στη Γαλλία.

Ωστόσο, εμφυτεύματα κατασκευής της PIP πέρασαν τεστ αντοχής στην Αυστραλία τον Ιούλιο του 2010 και δεν εντοπίστηκαν προβλήματα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν η εταιρία προμήθευσε την Αυστραλία με εμφυτεύματά της που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

SHARE:

24Media Network