Ερντογάν: Δεν αποδέχονται ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια των Τούρκων

Ερντογάν: Δεν αποδέχονται ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια των Τούρκων
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Για την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

“Αν και έχουν περάσει αιώνες από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, το γεγονός ότι βρίσκεται στα χέρια Τούρκων και μουσουλμάνων ακόμη δεν γίνεται αποδεκτό”, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) στην Πόλη.

Ο Ερντογάν εξήρε τον ρόλο της Υπηρεσίας τόσο εντός της χώρας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ υπογράμμισε την σημασία της Πόλης και της ιδιαίτερης τοποθεσίας της σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες.

“Αν και έχουν περάσει αιώνες από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, το γεγονός ότι βρίσκεται στα χέρια Τούρκων και μουσουλμάνων ακόμη δεν γίνεται αποδεκτό”, τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας: “γίναμε μάρτυρες αυτού του γεγονότος όταν δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν την τουρκική ταυτότητα της Κωνσταντινούπολης με το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς στην ισλαμική λατρεία”.

“Στόχος μας να την κατατάξουμε στις κορυφαίες πόλεις του κόσμου, ως εμπορικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο. Στοχεύουμε να την κάνουμε μία από τις πιο ασφαλείς πόλεις”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα