Ερντογάν: “Επίθεση εναντίον της κυριαρχίας μας οι κυρώσεις των ΗΠΑ”

Ερντογάν: “Επίθεση εναντίον της κυριαρχίας μας οι κυρώσεις των ΗΠΑ”
Ο Ρετζέπ Ερντογάν Eurokinissi

Πως οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην χώρα του για την αγορά των ρωσικών S-400 θα αποτύχουν, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας

Τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον εναντίον τις Τουρκίας για την προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400,  κατήγγειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για επίθεση εναντίον της κυριαρχίας της χώρας του.

“Για τι είδους συμμαχία πρόκειται; Η απόφαση αυτή είναι μια ανοικτή επίθεση εναντίον της κυριαρχίας μας”, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Τουρκίας και των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Στην ομιλία του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως οι αμερικανικές κυρώσεις θα αποτύχουν στον στόχο τους που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αποθαρρύνουν στις προσπάθειες της αμυντικής βιομηχανίας της Άγκυρας.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως οι κυρώσεις δείχνουν μια εχθρική στάση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι Τουρκίας, αλλά πρόσθεσε πως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απ’ αυτές θα ξεπερασθούν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα