Ο Ερντογάν φοβάται και τη σκιά του: Κρατούμενος με χειροπέδες στην εντατική

Ο Ερντογάν φοβάται και τη σκιά του: Κρατούμενος με χειροπέδες στην εντατική
Twitter Ömer Faruk Gergerlioğlu

Τούρκος βουλευτής αποκάλυψε υπόθεση ωμής παραβίασης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρατουμένου όταν αυτός ήταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο παλεύοντας με τον κορονοϊό.

Μπορεί ένας κρατούμενος να θεωρηθεί τόσο επικίνδυνος έτσι ώστε να του φορούν χειροπέδες ακόμα και όταν βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική παλεύοντας με τον κορονοϊό; Και εφόσον συμβαίνει, δεν παραβιάζονται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι προφανείς. Στην Τουρκία όμως φαίνεται ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο στην προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να κατασκευάζει εχθρούς και επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή σκληρότητα.

Φωτογραφία, λοιπόν, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής του HDP Φαρούκ Γκερτσελίογλου, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, στην οποία φαίνεται ότι κρατούμενος, πρώην αστυνομικός μάλιστα, φορά χειροπέδες ενώ είναι διασωληνωμένος σε τουρκικό νοσοκομείο.

Ο κρατούμενος λεγόταν (πέθανε εν τω μεταξύ από τις επιπλοκές του ιού) Βέισελ Ατασόι και είχε συλληφθεί το 2016 με τη συνήθη κατηγορία ότι ήταν υποστηρικτής του Γκιουλέν. Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 χρόνων και 9 μηνών.

Οταν προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, διασωληνώθηκε (πολύ αργά, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες) αλλά δεν του έβγαλαν ποτέ τις χειροπέδεςγια 35 ολόκληρες ημέρες, ακόμα και όταν ήταν σαφές ότι έχανε τη μάχη. Στο ημερολόγιό του ο κρατούμενος είχε καταγράψει ότι ζήτησε πολλές φορές ιατρική βοήθεια αφού είχε συμπτώματα την οποία όμως του την αρνήθηκαν.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο κρατούμενος χρειαζόταν άμεσα διασωλήνωση αλλά η αστυνομία δεν έδινε τη συγκατάθεσή της (!) Οταν τελικά την έδωσε, μετά από συνεχείς πιέσεις των γιατρών, ήταν πολύ αργά…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα