news 24/7

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Στιγμιότυπο από τον νέο καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ Λέσβου.

Human Rights Watch: Καταδίκη ΧΑ, προσφυγικό και περιορισμοί λόγω πανδημίας ορόσημα για την Ελλάδα

Η καταδίκη της ΧΑ, η δίκη για την δολοφονία του Ζακ, οι περιορισμοί των ελευθεριών λόγω πανδημίας, το βιοτικό επίπεδο των ανάπηρων και προσφύγων στην χώρα μας, βρέθηκαν στο στόχαστρο της φετινής έκθεσης του Human Rights Watch.

Ο Johann «Rukeli» Trollmann

Johann Trollmann: Ο πυγμάχος που ''ταπείνωσε'' τους Ναζί και το πλήρωσε με τη ζωή του

Ο Johann Rukeli Trollmann αμφισβήτησε ανοιχτά την ''τελειότητα'' της Άριας φυλής και το πλήρωσε με τη ζωή του. Άφησε όμως πίσω του μία μεγάλη παρακαταθήκη για το πώς είναι να αγωνίζεσαι για την ελευθερία.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Γιατί μας νοιάζει αν ένας υπουργός στην Ελλάδα είναι γκέι;

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Σοφία Βούλτεψη, ο Ζακ Κωστόπουλος και οι "λαθροεισβολείς". Ο ανασχηματισμός έφερε στην επιφάνεια τη βαθιά υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας, για ακόμη μια φορά.

Συνεπιμέλεια: Ο λόγος στις μητέρες

Συνεπιμέλεια: Ο λόγος στις μητέρες

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Διοτίμα, μιλά στο News24/7 για τη συνεπιμέλεια, τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, τον ρόλο των μπαμπάδων, αλλά και την ελληνική κοινωνία.

Ρώσος δημοσιογράφος του καναλιού TVRain προσπαθεί να καταγράψει δηλώσεις ενός άντρα που κρατάει η αστυνομία, 4 Νοεμβρίου 2020.

Ρωσία: Χαρακτηρίζει Ρώσους ακτιβιστές και δημοσιογράφους "πράκτορες ξένης χώρας"

Η Ρωσία έχει ψηφίσει νόμο, βάσει του οποίου μπορεί να χαρακτηρίζει ΜΚΟ, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικά πρόσωπα, ως «πράκτορες ξένης χώρας» -όρος με αρνητικό πρόσημο που έχει καταβολές στην σοβιετική εποχή.

Το άγαλμα του στρατηγού Ρόμπερτ Ε. Λι

ΗΠΑ: Το άγαλμα ακτιβίστριας αντικατέστησε το άγαλμα του στρατηγού Ρόμπερτ Ε. Λι

Το άγαλμα της ακτιβίστριας υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων Μπάρμπαρα Τζονς αντικατέστησε το άγαλμα του στρατηγού Ρόμπερτ Ε. Λι, διοικητή του στρατού της Συνομοσπονδίας στο Καπιτώλιο.

Συν-ηγέτες του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος σε καθιστική διαμαρτυρία για την Λεϊλά Γκιουβέν, 11 Φεβρουαρίου 2019, στην Κωνσταντινούπολη.

Τουρκία: Κούρδισσα πρώην βουελυτής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών για "τρομοκρατία"

H Κούρδισσα πρώην βουλευτής Λεϊλά Γκιουβέν είναι συμπρόεδρος του "Κογκρέσου δημοκρατικής κοινωνίας", μιας οργάνωσης που οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι συνδέεται με "τρομοκρατικές" οργανώσεις.

Ο Οσμάν Καβάλα, Τούρκος φιλάνθρωπος, επιχειρηματίας και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Κωνσταντινούπολη, 29 Απριλίου 2015.

Ευρώπη καλεί Τουρκία: "Απελευθερώστε αμέσως τον Οσμάν Καβαλά"

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει πως η σύλληψη και η προδικαστική κράτηση του Οσμάν Καβαλά πραγματοποιήθηκε ελλείψει αποδείξεων και η ΕΕ ζητά την απελευθέρωσή του.

Gay Pride στην Αθήνα, 2018.

ΣΥΔ: 62% των δολοφονημένων τρανς ήταν εργαζόμενοι στο σεξ

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τον Τερματισμό της Βίας που αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα που εργάζονται στο σεξ, το ΣΥΔ υλοποιεί την καμπάνια "InVisible" που επικεντρώνεται στα δικαιώματα των τρανς εργαζομένων στο σεξ.​

Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: ''Να αναγνωριστούν οι αμαρτίες της δουλείας και της γενοκτονίας''

Μήνυμα για μια "κοινωνικά δίκαιη δημοκρατία" έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και Αφροαμερικανοί βουλευτές στο Φόρουμ του Αγίου Ανδρέα στην Ουάσιγκτον.

Διαδηλωτές βαδίζουν με ένα πανό με την ένδειξη "Ψηφίστε τον Μακρόν μας είπαν", κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αστυνομική βιαιότητα στην Place de La Republique στο Παρίσι, 24 Νοεμβρίου 2020.

Γαλλία: Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το νόμο που θα απαγόρευε την βιντεοσκόπηση αστυνομικών

Για πιθανή τροποποίηση του επίμαχου άρθρου έκανε λόγο ο Μακρόν, μετά και τις σφοδρές διαμαρτυρίες που προκάλεσε ένα βίντεο ξυλοδαρμού Αφροαμερικανού στο Παρίσι από αξιωματούχους.

Ευρωκοινοβούλιο

Για επιδείνωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ προειδοποιούν οι ευρωβουλευτές

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν τις προσπάθειες ορισμένων κρατών μελών να αποδυναμώσουν το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Επισημαίνουν τις επιθέσεις κατά ευάλωτων ομάδων και προειδοποιούν ότι διάφορες μορφές ρατσισμού κανονικοποιούνται.

Γυναίκες στην Ινδία διαδηλώνουν κατά των βιασμών

Ινδία: Γυναίκες "Νταλίτ" υφίστανται βιασμούς για να "μπουν στη θέση τους"

Γυναίκες που ανήκουν στην κατώτερη κάστα Νταλίτ πέφτουν θύματα βιασμού από μέλη ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Οι δράστες δεν αντιμετωπίζουν συνέπειες και παραμένουν ατιμώρητοι.

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που προέρχονται από camp σε νησιά, στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, αναχωρώντας για Γερμανία.

Το τέλος της "προστατευτικής φύλαξης" ασυνόδευτων ανηλίκων χαιρετίζει η ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων που μερίμνησε από την αρχή του 2020 μέχρι τον Οκτώβριο για 338 ασυνόδευτους ανήλικους, χαιρετίζει το τέλος της "προστατευτικής φύλαξής" τους σε αστυνομικά κρατητήρια.

Το γερμανικό κοινοβούλιο

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Γερμανία διαδέχεται την Ελλάδα στην προεδρία της Επιτροπής Υπουργών

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Βερολίνου είναι η ενίσχυση του συστήματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η τεχνητή νοημοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ActionAid: Εδώ, μέχρι ο κόσμος να γίνει πιο δίκαιος

ActionAid: Εδώ, μέχρι ο κόσμος να γίνει πιο δίκαιος

Σήμερα, υπολογίζεται ότι το 35% των γυναικών παγκοσμίως έχουν βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία. 617 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι δεν μαθαίνουν τα βασικά στο σχολείο. Με τέσσερις πυλώνες δράσης, η οργάνωση εστιάζει σε κοινότητες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος

Βατικανό: "Παρεξήγηση" τα σχόλια του Πάπα για τις πολιτικές ενώσεις ομοφυλοφίλων

Το Βατικανό λέει ότι η Εκκλησία δεν υποστηρίζει πολιτικές ενώσεις ομοφυλοφίλων, παρά τα πρόσφατα σχόλια του Πάπα που είχαν σημάνει μία ιστορική στιγμής αναγνώρισης των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων από την Καθολική Εκκλησία.

Δανειστικές βιβλιοθήκες για 2.345 μαθητές Ρομά και κρατούμενους

Δανειστικές βιβλιοθήκες για 2.345 μαθητές Ρομά και κρατούμενους

Μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη αξία της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου αφορά την δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε σχολεία και καταστήματα κράτησης, με επωφελούμενους 1795 μαθητές Ρομά και 550 κρατούμενους μαθητές.

Active Citizens Fund

Ενίσχυση κοινωνίας των πολιτών με 3,5 εκατομμύρια ευρώ από το Active Citizens Fund

Ενίσχυση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Κοινωνία των Πολιτών από το πρόγραμμα Active citizens fund των EEA grants, με Διαχειριστή Επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 2019.

ΟΗΕ: Η Σαουδική Αραβία μένει εκτός του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Σαουδική Αραβία μένει εκτός του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου, εξελέγησαν ωστόσο Κίνα και Ρωσία. Προειδοποιήσεις ότι η αξιοπιστία του διεθνούς οργάνου απειλείται.

Αίγυπτος: Η αστυνομία χρησιμοποιεί site γνωριμιών για να συλλαμβάνει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Αίγυπτος: Η αστυνομία χρησιμοποιεί site γνωριμιών για να συλλαμβάνει ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Η αστυνομία της Αιγύπτου χρησιμοποιεί εφαρμογές γνωριμιών για να βρει και να φυλακίσει άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, κάνοντας λόγο για "ακολασίες" και "αφύσικες σεξουαλικές επιθυμίες".

Χρονικό 5,5 χρόνων ακροαματικής διαδικασίας στην Δίκη της Χρυσής Αυγής

''Δεν είναι αθώοι'': Έχουν δικαίωμα οι πολίτες να εκφράζουν άποψη πριν την απόφαση του δικαστηρίου;

Μια ημέρα πριν την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το News 24/7 απευθύνθηκε στον Κωστή Παπαϊωάννου και τη Μαρία Γιαννακάκη, ζητώντας τη γνώμη τους για το μήνυμα "Δεν είναι αθώοι".

Νιγηρία: Θανατική ποινή για κοινοποίηση "βλάσφημου" προς τον Μωάμεθ τραγουδιού

Νιγηρία: Θανατική ποινή για κοινοποίηση "βλάσφημου" προς τον Μωάμεθ τραγουδιού

Ένας άντρας στην Νιγηρία καταδικάστηκε σε θάνατο για την κοινοποίηση "βλάσφημου" τραγουδιού -που προσβάλει τον Μωάμεθ- σε συνομιλία του στο WhatsApp, προκαλώντας την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών για "κατάφωρη παραβίαση" του διεθνούς δικαίου.

Diversity in Business: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 2ο Συνέδριο

Diversity in Business: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 2ο Συνέδριο

Θεσμικοί παράγοντες, καταξιωμένοι ομιλητές, χορηγοί και signatories βρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο θέτοντας καίρια ζητήματα γύρω από τη σημαντικότητα της διαφορετικότητας και της ισότητας των ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

Διαμαρτυρία για την απόδοση δικαιοσύνης σε περίπτωση βιασμού, Ινδία, 2019

Ινδία: Οργή για τον θάνατο θύματος ομαδικού βιασμού

Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε μία 19χρονη στην Ινδία από άντρες ανώτερης κάστας. Η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Η σεξουαλική βία βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, παρά τις αλλαγές στη νομοθεσία.

Ο ρατσισμός έχει κοστίσει στις ΗΠΑ 16 τρισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία είκοσι χρόνια.

ΗΠΑ: Ο ρατσισμός έχει κοστίσει 16 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 20 χρόνια

Ο ρατσισμός έχει κοστίσει στις ΗΠΑ 16 τρισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αν οι διακρίσεις εναντίον των Μαύρων παύσουν σήμερα, 5 τρισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να προστεθούν στο ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Διοτίμα: Πιστή στο πλευρό των γυναικών - Ζητά τη στήριξη του κόσμου

Διοτίμα: Πιστή στο πλευρό των γυναικών - Ζητά τη στήριξη του κόσμου

Οι δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσίας του Κέντρου Διοτίμα συνεχίζουν το έργο τους, με την πλήρη εκπροσώπηση γυναικών που πέφτουν θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Έκκληση για οικονομική στήριξη.

Από τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο

Τουρκία: Οργή από την επίσκεψη του προέδρου του Ευρ. Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ακόμα και η επικεφαλής του ιδρύματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία βγήκε από τα ρούχα της με την επίσκεψη του προέδρου του συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Μνημείο στη Νέα Υόρκη για 3 πρωτοπόρους των δικαιωμάτων των γυναικών

Μνημείο στη Νέα Υόρκη για 3 πρωτοπόρους των δικαιωμάτων των γυναικών

Η ανέγερση του μνημείου συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την υπογραφή της περίφημης 19ης Τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος, με την οποία δόθηκε δικαίωμα ψήφου σε τμήμα του γυναικείου πληθυσμού.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Βουλή: Συστράτευση της πολιτείας για την αντιμετώπιση του trafficking

Οι ομιλητές στη Βουλή συντάχθηκαν στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ειδεχθές έγκλημα εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων. Το παρών έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γ.γ. του ΚΚΕ και άλλοι.

Ο Τζον Λιούις

ΗΠΑ: Εκδηλώσεις τιμής για τον υπερασπιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων Τζον Λιούις

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αμερικανού πρωτοπόρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τζον Λιούις στις ΗΠΑ. Η σορός του θα εκτεθεί δημόσια στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον.

Ο Άντριου Μλανγκένι, συγκρατούμενος και συναγωνιστής του Νέλσον Μαντέλα

Πέθανε ο Άντριου Μλανγκένι, συγκρατούμενος του Νέλσον Μαντέλα

Έφυγε από τη ζωή, ο Άντριου Μλανγκένι, φυσιογνωμία του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, σε ηλικία 95 ετών. "Ο θάνατός του σημαδεύει το τέλος μιας εποχής", σχολίασε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σιρίλ Ραμαφόζα.