news 24/7

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, παρακολουθούν δείπνο εργασίας,  Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν: Θα μιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάσταση στη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος θα συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του για την άσχημη κατάσταση στη Συρία, επιβεβαιώνοντας την καλή συνεργασία που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα.

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετέχουν σε ψηφοφορία στο Στρασβούργο της Ανατολικής Γαλλίας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:Καταγγελία για την κατάσταση σε Πολωνία-Ουγγαρία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι ακροάσεις, καθώς δεν έχουν ακόμη αποφέρει σημαντική πρόοδο εκ μέρους των δύο κρατών μελών.

Διαμαρτυρία μαθητών κατά της κλιματικής αλλαγής

Γερμανία: Σωρεία καταγγελιών για "ανεπαρκή" περιβαλλοντική πολιτική

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι η Γερμανία θα μπορούσε να πάρει περισσότερα μέτρα για την προστασία του κλίματος, κρίνοντας ανεπαρκείς τις ενέργειές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Επίθεση στην Κίνα για τη μεταχείριση των Ουιγούρων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί στοχευμένες κυρώσεις κατά της Κίνας για τη μεταχείριση των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Αρνήθηκαν να φιληθούν και τις ξυλοκόπησαν - Κυκλοφόρησε βίντεο ντοκουμέντο

Είχαν αρνηθεί να φιληθούν και τις ξυλοκόπησαν - Στη δημοσιότητα το βίντεο

H 28χρονη Melania βρισκόταν με τη σύντροφό της στο λεωφορείο, όταν τρεις άντρες τους ζήτησαν να φιληθούν. Όταν αρνήθηκαν, τις χτύπησαν. Το βίντεο ντοκουμέντο 8 μήνες μετά την επίθεση

Filippo Grandi, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Ύπατος Αρμοστής για τους πρόσφυγες: "Οι συνθήκες είναι ανησυχητικές"

Την ανησυχία του για όσα είδε στη Λέσβο αλλά και την κατάσταση με τα ασυνόδευτα ανήλικα στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι, σήμερα.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωβουλή: Τα κράτη-μέλη να επαναπατρίσουν τα ανήλικα παιδιά τζιχαντιστών

Αποδοκιμάζοντας "την αδράνεια των κρατών μελών και την έλλειψη συντονισμού", το κοινοβούλιο "εκφράζει την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση των παιδιών των ξένων μαχητών".

Στιγμιότυπο από το Athens Pride 2019

Πολύχρωμο σχολείο: Ένα ελληνικό σχολείο ενάντια στην ομοφοβία και το ρατσισμό

Σκοπός του Πολύχρωμου Σχολείου είναι η εξάλειψη των διακρίσεων γύρω από ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και χαρακτηριστικών φύλου στο ελληνικό εκπαιδευτικό πλαίσιο. Μια συνέντευξη με την υπεύθυνη του σπουδαίου project.

Πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στον δρόμο για την Ευρώπη

Άσυλο: "Δεν είναι η νομοθεσία το πρόβλημα αλλά η εφαρμογή της"

Τα υπέρ και τα κατά των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Από την αυστηροποίηση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου έως τα όρια της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Αγγελική Δημητριάδη, κύρια ερευνήτρια στον τομέα της μετανάστευσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, μιλάει στο News 24/7 για τις επερχόμενες τροποποιήσεις.

Οι γυναίκες αδυνατούν να πιστέψουν πως καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Ισημερινός: Το κοινοβούλιο καταψήφισε την αποποινικοποίηση της άμβλωσης

Καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο της αποποινικοποίησης της άμβλωσης ακόμη και για περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας καθώς και δυσμορφίας του εμβρύου. Διαδηλώσεις και επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο.