Ερντογάν: “Η Ελλάδα θα είναι η μόνη που θα υποφέρει”

Ερντογάν: “Η Ελλάδα θα είναι η μόνη που θα υποφέρει”
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Μία ακόμη επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα έλαβε χώρα τη Δευτέρα με αφορμή την έκδοση της ελληνικής NAVTEX.

Σε μία ακόμη σκληρή επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του την Δευτέρα.

Με αφορμή την έκδοση NAVTEX από τη χώρα μας (που απαντούσε στην παράνομη τουρκική NAVTEX) ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε για πολλοστή φορά σε απειλές και βερμπαλισμούς.

“Μ’ αυτήν τη στάση που είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, η Ελλάδα ρίχνει τον εαυτό της σ’ ένα χάος από το οποίο δεν θα μπορεί να ξεφύγει” τόνισε, με απειλητικό τόνο ο Τούρκος ηγέτης για να συμπληρώσει:

“Aπό εδώ και στο εξής, η Ελλάδα θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για όλες τις διαμάχες στην περιοχή και θα είναι η μόνη που θα υποφέρει”.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε επίσης ιταμή πράξη την έκδοση της ελληνικής NAVTEX και υπογράμμισε ότι δημιουργεί προβλήματα στη ναυσιπλοϊα της περιοχής.

Tέλος, σ’ ένα ακόμη λαϊκιστικό κρεσέντο, μίλησε για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία εντοπίστηκαν πρόσφατα στη Μαύρη Θάλασσα και είπε ότι αποτελούν πρελούδιο για ακόμα καλύτερη νέα που θα προκύψουν από την Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε για μία ακόμη φορά ότι “η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω σε ότι αφορά τις δραστηριότητες του Oruc Reis και των πλοίων του τουρκικού ναυτικού που το συνοδεύουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα