Ερντογάν: Η Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ

Ερντογάν: Η Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ

Αναζήτηση συμμάχων από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δήλωσε πως η χώρα του καταβάλει προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων με το Τελ Αβίβ

H Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Τελ Αβίβ, που είχαν επιδεινωθεί από το 2010.

Μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία θεωρούνταν για πολύ καιρό ο βασικότερος περιφερειακός σύμμαχος του εβραϊκού Κράτους, μέχρι την αιματηρή επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ εναντίον ενός τουρκικού στολίσκου που κατευθυνόταν προς τη Γάζα το 2010 και είχε ως αποτέλεσμα την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

«Το Ισραήλ έχει ανάγκη από μια χώρα όπως η Τουρκία στην περιοχή» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, οι δηλώσεις του οποίο δημοσιεύτηκαν σήμερα στις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες.

«Πρέπει επίσης να παραδεχθούμε (το γεγονός) ότι εμείς έχουμε ανάγκη το Ισραήλ. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην περιοχή» τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Εάν αμοιβαία μέτρα εφαρμοστούν με ειλικρίνεια, η εξομάλυνση (των σχέσεων) θα συνεχιστεί» προσέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Τουρκία απαντά στο σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια Ερντογάν για τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν παρέθεσε τη Γερμανία του Χίτλερ ως υπόδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος!

SHARE:

24Media Network