Ο Ερντογάν απειλεί να “συνθλίψει τα κεφάλια” των Κούρδων

Ο Ερντογάν απειλεί να “συνθλίψει τα κεφάλια” των Κούρδων
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση στην Καισάρεια AP

"Ακονίζει τα μαχαίρια" του ο Τούρκος πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι αν οι Κούρδοι δεν έχουν φύγει από την περιοχή της ζώνης ασφαλείας στη Συρία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, θα τους "συνθλίψει".

Νέες απειλές εξαπέλυσε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι θα “συνθλίψουμε τα κεφάλια” των Κούρδων μαχητών αν δεν αποσυρθούν από την περιοχή της ζώνης ασφαλείας, στη βόρεια Συρία.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Καισάρεια, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε΄όπως αναφέρει το BBC, ότι αν οι Κούρδοι μαχητές δεν έχουν αποσυρθεί έως το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, “θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε και θα συνθλίψουμε τα κεφάλια των τρομοκρατών”.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση με τον ομόλογό του της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Επεσήμανε ότι εάν οι συνομιλίες αυτές δεν δώσουν λύση, η Τουρκία “θα υλοποιήσει τα δικά της σχέδια”.

Η Τουρκία συμφώνησε την Πέμπτη να αναστείλει για πέντε ημέρες την εισβολή της για να επιτρέψει στους Κούρδους να φύγουν από την περιοχή. Το Σάββατο, ωστόσο, οι δύο πλευρές εξαπέλυσαν αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα