Ερντογάν: Μας ενοχλεί η βάση στην Αλεξανδρούπολη, δύσκολο το θέμα των F-16

Ερντογάν: Μας ενοχλεί η βάση στην Αλεξανδρούπολη, δύσκολο το θέμα των F-16
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Κατά το γύρισμό του στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε τη σύνοψη των επαφών του στη Ρώμη. Τι είπε στον Μπάιντεν για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη.

Στο παραδοσιακό μίτινγκ που έχει με τους δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροπλάνο μετά από κάθε σημαντικό ραντεβού του στο εξωτερικό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν αποκαλυπτικός.

Τι αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος για τις επαφές του στο πλαίσιο της G20; Πρώτα απ’ όλα ότι εκμυστηρεύτηκε τόσο στον Τζο Μπάιντεν όσο και στον Εμανουέλ Μακρόν την ενόχλησή του για την παρουσία της αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

“Μας ενοχλεί σοβαρά η παρουσία στρατευμάτων άλλης χώρας πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα” είπε ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί έκπληξη.

Aναφορικά με το θέμα των F-16, την αγορά των οποίων επιθυμεί διακαώς η Αγκυρα, ο Ερντογάν τόνισε ότι “ο Μπάιντεν θα κάνει ότι μπορεί. Θα το συζητήσουν εκ νέου οι Υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών”.

Υπογράμμισε, όμως, παράλληλα ότι γι’ αυτό το ζήτημα “μπορεί να μην έχουμε γρήγορα αποτελέσματα καθώς ο δρόμος περνάει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία”.

Ο Ερντογάν ξέρει ότι οι συσχετισμοί στα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ δεν τον ευνοούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα