Ερντογάν: Προκλητική φιέστα στα Βαρώσια

Ερντογάν: Προκλητική φιέστα στα Βαρώσια
Φωτο αρχείου. AP

Στις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους θα παραστεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για άνευ προηγουμένου πρόκληση κάνει λόγο η Κυπριακή Προεδρία.

Ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, οι κατοχικές Αρχές υποδέχονται τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν , στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Θα συνοδεύεται από 8 υπουργούς της κυβέρνησης του, τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, και τον κυβερνητικό εταίρο του και επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και 16 βουλευτές.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε  στα κατεχόμενα σύμφωνα με τ/κ μέσα γύρω στις 11:40, όπως αναφέρει το Sigmalive.com.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, συμμετέχει στα προκλητικά πανηγύρια για την μαύρη επέτειο, τα οποία κορυφώνονται με την στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ. Αμέσως μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορoνοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει στην Αμμόχωστο.

Στο διάγγελμά του για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο νέος ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ επέμεινε στην λύση των δύο κρατών και αναφέρθηκε στη σχέση με την Τουρκία. «Βιώσιμη είναι η λύση δύο κρατών και μια συμφωνία είναι δυνατή μόνο στη βάση της κυρίαρχης ισότητας, το καλύτερο πράγμα είναι να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε σαν δύο λαοί, που ζουν κάτω από μία στέγη δύο ξεχωριστών κρατών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι «αν εγκαταλείψουμε το κράτος μας και δεν συνεχίσουμε τη αδελφική σχέση και τη σχέση εγγύησης με την μητέρα Τουρκία, μπορεί να έχουμε δυσκολίες για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας».

Kυπριακή Δημοκρατία: Πρόκληση χωρίς προηγούμενο

Η Προεδρία της Δημοκρατίας καταδικάζει τηn επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, σημειώνοντας σε ανακοίνωση πως αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο πρόκληση και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, υπονομεύει τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή και δεν συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού, θετικού κλίματος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Οι ενέργειες αυτές, τονίζει, προκαλούν το αίσθημα του συνόλου του κυπριακού λαού, και ειδικότερα των Αμμοχωστιανών.

Το προκλητικό “σόου” του Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια, το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό καταδικάζει μέσω ανακοίνωσής του το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα