Ερντογάν προς ΕΕ "Ασχοληθείτε με τα δικά σας προβλήματα"

Turkey's Prime Minister Recep Tayyip Erdogan addresses his party members at the parliament in Ankara, Turkey,  Tuesday, Nov. 22, 2011. Erdogan said for the first time that Syria's president must step down over the country's brutal crackdown on dissent, ratcheting up the pressure on the increasingly isolated Bashar Assad. In his harshest words yet,  Ergodan reminded Assad of the bloody end of the Libyan leader Moammar Gadhafi, as well as past dictators, including Adolf Hitler.(ddp images/AP Photo)
Turkey's Prime Minister Recep Tayyip Erdogan addresses his party members at the parliament in Ankara, Turkey, Tuesday, Nov. 22, 2011. Erdogan said for the first time that Syria's president must step down over the country's brutal crackdown on dissent, ratcheting up the pressure on the increasingly isolated Bashar Assad. In his harshest words yet, Ergodan reminded Assad of the bloody end of the Libyan leader Moammar Gadhafi, as well as past dictators, including Adolf Hitler.(ddp images/AP Photo) DDP IMAGES/AP/

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την ΕΕ να ασχοληθεί με τα δικά της προβλήματα, υποστηρίζοντας ότι οι έφοδοι σε ΜΜΕ δεν έχουν καμιά σχέση με την ελευθερία του Τύπου αλλά με "βρώμικες επιχειρήσεις".

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στα δημοσιεύματα περί καταπάτησης της ελευθερίας του Τύπου, δήλωσε ότι η δημοκρατία στη χώρα του εμπεδώνεται και όχι το αντίθετο, υποστηρίζοντας πως οι έφοδοι σε μέσα ενημέρωσης και οι συλλήψεις τουλάχιστον 27 προσώπων χθες δεν έχουν καμιά σχέση με την ελευθερία του Τύπου.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν αφορούσαν τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών κρατών, με τον ίδιο να καλεί την ΕΕ να "ασχοληθεί με τις δικές της υποθέσεις", προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του θα ασχοληθεί με τις δικές της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, οι έφοδοι που έγιναν σε ΜΜΕ που θεωρούνται προσκείμενα στον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αποτέλεσαν την απαραίτητη αντίδραση των αρχών στις "βρώμικες επιχειρήσεις" που διεξάγει το θρησκευτικό του τάγμα, το Χιζμέτ.

Μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, ο Ερντογάν τόνισε "Παρακαλώ να κρατήσετε τη σοφία σας για τον εαυτό σας". Παράλληλα, πρόσθεσε "Φωνάζουν για την ελευθερία του Τύπου, αλλά οι έφοδοι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτήν... Δεν έχουμε καμιά ανησυχία για το τι μπορεί να πει η ΕΕ, για το εάν και κατά πόσον μας αποδέχεται ως, υποψήφιο προς ένταξη μέλος ή όχι, δεν έχουμε καμιά τέτοια ανησυχία".

"Η ΕΕ δεν μπορεί να παρέμβει σε ό,τι αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται... στο νομικό πεδίο, εναντίον στοιχείων τα οποία απειλούν την εθνική μας ασφάλεια", επισήμανε ο Ερντογάν, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τις συλλήψεις που έγιναν χθες, οι οποίες ανάμεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι τουρκικές αρχές προσπαθούν να φιμώσουν τον Τύπο με συλλήψεις

SHARE:

24Media Network