Ερντογάν σε Φον ντερ Λάιεν: "Κάποιες χώρες δημιούργησαν προβλήματα"

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, and German Defense Minister Ursula Von der Leyen speak during a meeting in Ankara, Turkey, Thursday, Dec. 3, 2015. Leyen is in Ankara for a one-day visit.(AP Photo/Murat Cetinmuhurdar, Presidential Press Service, Pool)
AP

"Κάποια κράτη δημιούργησαν προβλήματα" και "πρέπει να σταματήσει η ρητορική εναντίον της Τουρκίας" ανέφερε στην πρόεδρο της Κομισιόν ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Τουρκία βλέπει το μέλλον της στην Ευρώπη", ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία είχε νωρίτερα τηλεδιάσκεψη κατα την οποία συζητήθηκαν ο κορονοϊός, η οικονομική ανάκαμψη και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε στην πρόεδρο της Κομισιόν οτι η ΕΕ είναι ψηλά στην τουρκική ατζέντα.

"Η Άγκυρα θέλει να γυρίσει μία νέα σελίδα στις σχέσεις με την ΕΕ το 2021" είπε και πρόσθεσε πως "το 2020 δεν αξιοποιήθηκε, λόγω των ιδιοτροπιών και των τεχνητών προβλημάτων από κάποια μέλη της ΕΕ". Συμπλήρωσε πως ότι "αυτή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές σχέσεις, αλλά και αναφορικά με την κοινά αποδεκτή γεωγραφία".  

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν βήματα στις διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την επαναλειτουργία των μηχανισμών διαβούλευσης, τονίζοντας παράλληλα οτι η ρητορική εναντίον της Τουρκίας, πρέπει να τερματιστεί.

Νωρίτερα η Ούσρουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για «καλή ανταλλαγή (απόψεων) με τον Τούρκο πρόεδρο».

«Ανταλλάξαμε (απόψεις) για την κατάσταση με την Covid 19, την οικονομική ανάκαμψη και την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2020», σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μπορέλ: Έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για διάλογο

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες αναμένεται να έχει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας όπως ανέφερε ο ίδιος μετά την τηλεδιάσκεψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οποία συμμετείχε.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται «για διάλογο με την Τουρκία». Ειδικότερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σημείωσε: «Συμμετείχα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε μια χρήσιμη συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για διάλογο με την Τουρκία. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες για να συνεχίσω την αποστολή που ελήφθη από τους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
SHARE:

24Media Network