Ερντογάν σε Μπάιντεν για το Μεσανατολικό: “Γράφεις ιστορία με ματωμένα χέρια”

Ερντογάν σε Μπάιντεν για το Μεσανατολικό: “Γράφεις ιστορία με ματωμένα χέρια”
Οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν 2021 Carolyn Kaster/AP

Αντίδραση του Τούρκου προέδρου στις αναφορές ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε την πώληση όπλων στο Ισραήλ.

Επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσε την Δευτέρα (17/05) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την έγκριση πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ.

“Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια επιτρέπει την επίθεση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων, οι οποίοι δεν διαθέτουν τους πόρους για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Έχουμε δει την υπογραφή του Μπάιντεν για μια σοβαρή πώληση όπλων στο Ισραήλ“, δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: “Κύριε Μπάιντεν, πήγατε στο πλευρό των Αρμενίων για την αποκαλούμενη Γενοκτονία των Αρμενίων. Τώρα, δυστυχώς, γράφετε ιστορία με αίμα στα χέρια σας, οδηγώντας σε δυσανάλογη επίθεση στη Γάζα”.

«Τα παλαιστινιακά εδάφη είναι τόποι θυμάτων διωγμών, δεινών και αιματοχυσίας, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιοχές που έχασαν την ειρήνη με το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και εσείς αυτό το υποστηρίζετε», πρόσθεσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε με σφοδρούς χαρακτηρισμούς και στο Ισραήλ. «Είναι δολοφόνοι, τόσο που σκοτώνουν παιδιά ηλικίας πέντε, έξι ετών. Να ρουφούν αίμα, αυτό είναι το μόνο που τους ικανοποιεί», είπε.

Συνέχισε κατηγορώντας την Αυστρία που ύψωσε την ισραηλινή σημαία σε κυβερνητικά κτίρια την Παρασκευή σε ένδειξη «αλληλεγγύης» στο εβραϊκό κράτος.

«Το αυστριακό κράτος πιθανότατα προσπαθεί να αναγκάσει τους μουσουλμάνους να πληρώσουν τον λογαριασμό για τη γενοκτονία που διέπραξε εναντίον των Εβραίων», είπε.

Παράλληλα ο Ερντογάν πρότεινε τη σύσταση επιτροπής «στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι των τριών θρησκειών (Ισλάμ, Ιουδαϊσμός και Χριστιανισμός) για τη διοίκηση της Ιερουσαλήμ», το ανατολικό τμήμα της οποίας κατέχει το Ισραήλ για πάνω από 50 χρόνια.

Ο Ερντογάν πραγματοποιεί συνομιλίες με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα