Ερντογάν: “Θα απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του Oruc Reis”

Ερντογάν: “Θα απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του Oruc Reis”
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της "χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα", όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε το Σάββατο (15/08) πως η χώρα του δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις προκλήσεις ή τις απειλές κυρώσεων για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν θα υποκύψουμε στην κλοπή της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη της Ριζούντας.

Η Τουρκία είναι πλήρως επικεντρωμένη στην προστασία των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο, ανέφερε, επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά με την ενεργειακή εκμετάλλευση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δικαιολογείται πλήρως βάσει τόσο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας όσο και των υφιστάμενων συνθηκών.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα», ανέφερε.

«Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του πλοίου μας» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του έως την 23η Αυγούστου.

Όπως δήλωσε, η μοναδική λύση είναι μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα