Απειλητικός και το 2019 ο Ερντογάν: Θα διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει απειλές προς Αθήνα και Λευκωσία στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι δράστης, αλλά ούτε και θέμα της έντασης.

Η Τουρκία επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο δράσης, αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη, την κυριαρχία και το δίκαιο κανενός, προσθέτοντας ότι η μόνη τους έγνοια είναι "ο λαός τους και οι αδελφοί τους που ζουν στην περιοχή να έχουν ένα μέλλον μέσα σε ασφάλεια και γαλήνη". “Η χώρα μας δεν είναι η αιτία για τα γεγονότα της περιοχής και δεν θα είναι ούτε το θύμα", αναφέρει.

ADVERTISING

"Τα βήματα που κάνουμε τα κάνουμε τα σχεδιάζουμε με αυτή την αντίληψη και τα πραγματοποιούμε. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών. Συνεχίζουμε να συμβάλλουμε και για τη σταθερότητα του Ιράκ. Την αποφασιστικότητά μας για διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, την επιδεικνύουμε τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσον και στο πεδίο δράσης”, καταλήγει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρωτοχρονιάτικη Τουρκική NAVTEX στην περιοχή της Κύπρου

Το τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν που άλλαξε την πορεία του πολέμου στη Συρία

Κύπρος: Έτοιμος για διάλογο με Τουρκία - Ακιντζί δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης

SHARE:

24Media Network