Ερντογάν: Το χρονολόγιο της κλιμάκωσης των προκλήσεων

Ερντογάν: Το χρονολόγιο της κλιμάκωσης των προκλήσεων
O Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν (AP Photo/Burhan Ozbilici) AP

Το μηνιαίο ζενίθ προκλητικότητας του Τούρκου Προέδρου - Οι ακραίες δηλώσεις έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο

Σχεδόν καθημερινότητα έχουν καταστεί οι πολεμικές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία προκειμένου να απειλήσει ανοικτά τόσο Κύπρο και Ελλάδα όσο και Αμερική.

Έχοντας πολλαπλά μέτωπα ανοικτά σε Ανατολική Μεσόγειο αλλά και Συρία ο σουλτάνος συντηρεί την πολεμική ρητορική αψηφώντας τα πάντα και τους πάντες.Ενδεικτικές είναι εξάλλου οι δηλώσεις των τελευταίων μόνο εβδομάδων.

Φεβρουάριος: «Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα»

Κληθείς να απαντήσει για το περιστατικό εμβολισμού στα Ίμια, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: « «Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα».

«Να μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις κινήσεις για την αναζήτηση αερίου ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Εμείς προειδοποιούμε όσους κάνουν το λάθος βήμα στην Κύπρο και το Αιγαίο, να μην ξεπερνούν τα όρια», πρόσθεσε.

Μάλιστα, προειδοποίησε τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ανοιχτά της Κύπρου, λέγοντας: «Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τα καράβια, το στρατό και τα αεροσκάφη μας».

Μάρτιος: Κάποιοι ξεχνούν ότι γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο

Απάντηση στον Έλληνα Πρόεδρο, ο οποίος είχε δηλώσει πως εάν χρειαστεί οι Έλληνες θα μιμηθούν τους προγόνους τους και θα σταθούν απέναντι στους Τούρκους, έδωσε ο Ταγιπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο Σαγγάριο, όπου το 1921 ανακόπηκε η πορεία του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα, κ. Ερντογάν σημείωσε αιχμηρά πως «όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους […] ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα».

Όποιοι θέλουν να «φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους», και να διαβάσουν «κάποιο καλό βιβλίο ιστορίας αντί για παραμύθια», προσέθεσε.

Μάρτιος: “Στέλνω πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ”

Η εξαγγελία αποστολής ερευνητικού γεωτρύπανου, στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Το πλοίο της γεώτρησής μας κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο. Ελπίζω να έχουν μάθει το μάθημά τους από την ξεκάθαρη στάση μας σχετικά με τις απόπειρες γεωτρήσεων που διεξάγονται ανοιχτά της Κύπρου παρά την αντίθεση της Τουρκίας».

Μάρτιος: Ερντογάν: Αν χρειαστεί, θα δώσουμε και θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία

Δηλώσεις στον απόηχο της πλήρους κατάληψης του Αφρίν από την Τουρκία έκανε μόλις χθες ο Τούρκος Πρόεδρος. Μιλώντας στη Σαμψούντα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Τη μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά την Αφρίν ξεκινά η ανάσταση», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν και τόνισε:

Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα