Ερντογάν: Το δικαστικό σώμα είδε την αλήθεια με την Αγιά Σοφιά

Ερντογάν: Το δικαστικό σώμα είδε την αλήθεια με την Αγιά Σοφιά
Ο Ερντογάν ψέλνει στην πρώτη προσευχή της Αγίας Σοφιάς YT PrintScreen

Ο Τούρκος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του δικαστικού σώματος που πήρε την απόφαση για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Οι πρώτες δηλώσεις του μετά την προσευχή.

Δεν άλλαξε τροπάριο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία κάτι απολύτως αναμενόμενο.

Αφού, λοιπόν, έψαλε, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: “Στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας το δικαστικό σώμα είδε την αλήθεια. Ο χώρος επιστρέφει στην αρχική του μορφή. Ελπίζω να συνεχίσει να εξυπηρετεί όλους τους πιστούς.

Παράλληλα, παραμένει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για όλη την ανθρωπότητα, μέρος που μπορούν και πιστοί άλλων θρησκειών να συνεχίσουν να επισκέπτονται.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχιστούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Σύντομα θα υπάρξει μία πολύ διαφορετική δομή”.

Η τελετή 

Η τελετή ξεκίνησε με ανάγνωση στίχων του κορανίου από τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για προσευχή από τους τέσσερις μιναρέδες που βρίσκονται γύρω από τον ναό. 

Εξαιτίας της πανδημίας, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι το πολύ χίλιοι πιστοί θα μπορούσαν να προσευχηθούν στο εσωτερικό του ναού. Ομως, πολύ περισσότεροι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στους εξωτερικούς χώρους.

Λόγω της συρροής πιστών, πολλοί από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε πριν από το μεσημέρι ότι όλοι οι χώροι πέριξ της Αγίας Σοφίας ήταν γεμάτοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα