Ερντογάν: Τραγουδάει για την Ιερουσαλήμ με φωτογραφίες από την Οθωμανική κατοχή

Ερντογάν: Τραγουδάει για την Ιερουσαλήμ με φωτογραφίες από την Οθωμανική κατοχή
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2021 AP

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέβασε ένα βίντεο με τον Τούρκο πρόεδρο να τραγουδά ένα τραγούδι για την Ιερουσαλήμ αλλά να φαίνονται φωτογραφίες της πόλης όταν ήταν υπο την κατοχή των Οθωμανών.

Ενα βίντεο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τραγουδά για την Ιερουσαλήμ υπό τους ήχους τουρκικής παρδοασιακής μουσικής ανέβασε στο Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν. Στο βίντεο δεν φαίνεται ο πρόεδρος της Τουρκίας αλλά είναι “ντυμένο” με φωτογραφίες από την εποχή που η Ιερουσαλήμ ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτι που αναμένεται να εντείνει την καχυποψία των Αράβων έναντι της Τουρκίας.

Το βίντεο φέρει τον τίτλο «Τρομοκρατία του Ισραήλ» και το tweet συνοδέυεται από το hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ.

Οι στίχοι λένε:

Έι Ιερουσαλήμ, έι το άρωμα των προφητών/ Έι η αυλή, πιο κοντινή αυλή στους ουρανούς/ Έι το μαργαριτάρι των πόλεων! Έχουν πόνο οι πέτρες του δρόμου, όπως και ο ήχος του μουεζίνη/ Έι Ιερουσαλήμ η πιο πονεμένη πόλη, ποιος σταματάει τον εχθρό για σένα/ Έι το κολιέ των θρησκειών, ποιος σβήνει τα αίματα από τους τοίχους; Ποιος σώζει τον Ιησού από αυτούς που τον δολοφόνησαν; Ποιος σώζει την ανθρωπότητα/ Έι Ιερουσαλήμ! Έι πόλη μου! Έι αγάπη μου!

Σημειώνεται ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε υπό τον έλεγχο της την Ιερουσαλήμ και μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής από το 1516 έως το 1917. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Μεγάλη Βρετανία πήρε τον έλεγχό της έως την ανακήρυξη του Ισραήλ ως ανεξάρτητου κράτους το 1948.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα