Αδιανόητο: Εταιρεία έβαζε εργαζόμενους να τρώνε κατσαρίδες και να πίνουν ούρα

Αδιανόητο: Εταιρεία έβαζε εργαζόμενους να τρώνε κατσαρίδες και να πίνουν ούρα
Μαρτύρια εργαζόμενων στην Κίνα

Οι πωλητές κινεζικής εταιρείας όχι μόνο ήταν απλήρωτοι, αλλά η εργοδοσία τους υπέβαλε σε εξευτελιστικά μαρτύρια αν δεν έπιαναν τους στόχους. Οι εικόνες ντροπές που καταγράφηκαν σε βίντεο ήταν αρκετές για να ανοίξουν πια τα στόματα και οι εργοδότες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Θεωρείται ότι καταπιέζεστε ή υποφέρετε στη δουλειά σας; Να θυμάστε ότι υπάρχουν πάντα και χειρότερα. Τα οποία βίωσαν οι πωλητές κινεζικής εταιρείας, οι οποίοι υποχρεώνονταν να τρώνε κατσαρίδες, να πίνουν ούρα, ακόμη και να… μαστιγώνονται κάθε φορά που δεν έπιαναν τους στόχους της διοίκησης. Και όλα αυτά ενώ ήταν και μερικούς μήνες απλήρωτοι.

Ορισμένα από αυτά τα μαρτύρια καταγράφηκαν σε βίντεο ντροπής που έφτασε στα σωστά χέρια όταν ήρθε η ώρα. Τρεις από τους υπεύθυνους της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ανακαίνιση κτηρίων οδηγούνται ήδη στη φυλακή. Οι αρχές ευελπιστούν να βάλουν τέλος σε ανάλογα φαινόμενα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ανάλογο περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό, οι εργοδότες έκαναν ότι περνά από το χέρι τους για να εξευτελίσουν τους εργαζόμενους: Από το να τους υποχρεώνουν να τρώνε μόνο μουστάρδα μέχρι να τους βάζουν να πουλούν προφυλακτικά μέσα στο δρόμο. Πάντως, ήταν “τίμιοι” αφού τους ενημέρωναν με e-mail ότι κάθε φορά που δεν πιάνουν το στόχο θα πρέπει να φάνε… τρεις κατσαρίδες.

Το μόνο που ξεχνούσαν οι υπεύθυνοι είναι… να πληρώσουν τους εργαζόμενους. Και χάρη σε αυτό το “μέτρο”, πολλοί εργαζόμενοι έμεναν σαν “όμηροι” φοβούμενοι ότι τελικά θα χάσουν τα λεφτά τους. Και όσοι παρέμεναν εργάζονταν υπό την απειλή ότι ή θα δεχθούν τα μαρτύρια ή δεν θα πληρωθούν ποτέ ή θα έχουν μείωση στις αποδοχές τους…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα