Ετοιμάζονται για τον τυφώνα "Αϊρίν"

Ετοιμάζονται για τον τυφώνα "Αϊρίν"

Σε επιφυλακή οι αρχές των ΗΠΑ, ενόψει της έλευσης του τυφώνα "Αϊρίν". Φόβοι για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Προληπτικές μετακινήσεις πληθυσμών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Ν. Υόρκη ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία για  πιθανή έλευση του τυφώνα Αϊρίν

Το μέτρο στοχεύει στο συντονισμό διαφόρων υπηρεσιών απέναντι στον τυφώνα, ο οποίος μπορεί να πλήξει την πόλη της Νέας Υόρκης τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ είχε ανακοινώσει ότι είναι πιθανό οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών να πρέπει να απομακρυνθούν από τις εστίες τους αν ο τυφώνας πλήξει την πόλη αυτό το σαββατοκύριακο.

Τη μετακίνηση κατοίκων της Νέας Υόρκης, ζητά ο δήμαρχος

Οι Νεοϋορκέζοι που ζουν σε νοτιότερες περιοχές θα πρέπει από σήμερα Παρασκευή, να αρχίσουν να μετακομίζουν, προτού ο τυφώνας Αϊρίν πλήξει, όπως αναμένεται, την περιοχή, δήλωσε ο δήμαρχος Μάϊκλ Μπλούμπεργκ.

Διαφορετικά, ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν, καθώς το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν εκατομμύρια κάτοικοι της Νέας Υόρκης, μπορεί, το Σάββατο, ημέρα που αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας, να μπλοκάρει.

 Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο προειδοποίησε την Παρασκευή τους πολίτες να αναμένουν εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος κατά το πέρασμα του κυκλώνα Αϊρίν, ο οποίος αναμένεται να πλήξει τη Βόρεια Καρολίνα την Παρασκευή και τις βορειοανατολικές ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.

Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων, Μπιλ Ριντ, δήλωσε ότι οι άνεμοι του κυκλώνα, που θα πλήξει τη Βόρεια Καρολίνα το απόγευμα, θα κινηθούν στη συνέχεια προς τη Νέα Αγγλία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

SHARE:

24Media Network