Έτοιμος για την προεδρική φρουρά ήταν ο Τούρκος εκτελεστής

Έτοιμος για την προεδρική φρουρά ήταν ο Τούρκος εκτελεστής

Ο νεαρός αστυνομικός που δολοφόνησε τον Ρώσο πρεσβευτή είχε περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις για να ενταχθεί στην προεδρική φρουρά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet Daily News

Ο Τούρκος αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα δολοφόνησε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Τουρκία, είχε επιτύχει στις εξετάσεις προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό της προεδρικής φρουράς, ωστόσο δεν έχει δεκτός εξαιτίας της μικρής εμπειρίας του στην αστυνομία, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την αδελφή του Σεχέρ Ο.

«(Ο Μερτ και ο Σ.) είχαν δώσει εξετάσεις για να ενταχθούν στην φρουρά που προστατεύει τον πρόεδρο στην Άγκυρα και πέρασαν με επιτυχία. Ωστόσο εργάζονταν ως αστυνομικοί για λιγότερο από 1 χρόνο, επομένως δεν τους δέχθηκαν. Ωστόσο το σκέφτομαι αυτό τώρα. Ευτυχώς, δεν κατάφεραν να προσληφθούν ως φρουροί του προέδρου» δήλωσε η Σεχέρ Ο., όπως έγραψε η εφημερίδα Hurriyet Daily News.

Η ίδια συμπλήρωσε πως ο αδελφός της είχε επηρεαστεί από τον συμφοιτητή του στην ακαδημία της αστυνομίας, τον οποίο αναγνώρισε μόνο με το αρχικό γράμμα Σ., και με τον οποίο εκείνος ενοικίασε ένα σπίτι στην Άγκυρα. Ο Αλτιντάς ενδεχομένως «υπέστη πλύση εγκεφάλου» και απομακρύνθηκε από την οικογένειά τους, τόνισε η Σεχέρ Ο.

«Ποτέ δεν τον υποχρεώσαμε να διαβάσει το Κοράνι ή να προσεύχεται. Δεν είμαστε αυτού του είδους η οικογένεια… Του έκαναν πλύση εγκεφάλου και απομακρύνθηκε από εμάς. Κάποιοι λένε ότι εμείς τον μεγαλώσαμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν έγινε έτσι. Δεν φόραγε κοστούμι και δεν γνωρίζει Αραβικά» υπογράμμισε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.

Την 19η Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Αλτιντάς στα εγκαίνια μιας έκθεσης σε γκαλερί τέχνης. Άλλοι τρεις άνθρωποι επίσης τραυματίστηκαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο συγκλονιστικό βίντεο: Οι κινήσεις του δράστη, πριν την εν ψυχρώ δολοφονία του Καρλόφ

Φωτογράφος για την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη: 'Γιατί δεν κατέβασα τον φακό'

Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα. Τον εκτέλεσε Ισλαμιστής

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Η επόμενη μέρα στην Τουρκία

SHARE:

24Media Network