Έτσι χάθηκε η πτήση ΜΗ370: Οι συγκλονιστικές στιγμές πριν συντριβεί στη θάλασσα

Αυτή ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς η τραγική κατάληξη της μοιραίας πτήσεις MH370

Καταδικασμένη σε μία "βουτιά θανάτου" ήταν η μοιραία πτήση σύμφωνα με τους ειδικούς, που επιχειρούν να ρίξουν φως σε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες με ένα συγκλονιστικό βίντεο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ.

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες ενός νέο βίντεο προσομοίωσης που δημιούργησε το National Geographic επιχειρώντας να ρίξει φως στον τρόπο με τον οποία χάθηκε η πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών συμπαρασύροντας στο θάνατο 249 ανθρώπους.

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια από την 8η Μαρτίου 2014, οπότε και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ η πτήση MH370 που εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο, τα ερωτήματα για την πτώση της παραμένουν ωστόσο αναπάντητα. Ούτε τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ούτε η διεθνής συνεργασία για τον εντοπισμό της, ούτε οι ατελείωτες έρευνες των ειδικών στάθηκαν ικανές να ρίξουν φως στην τραγωδία.

ADVERTISING

Αυτό επιχειρεί να κάνει το νέο ντοκιμαντέρ της σειράς "Drain the oceans" του National Geographic που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αφού το Boeing 777 έμεινε από καύσιμα, σταμάτησε να λειτουργεί ο δεξιός κινητήρας. Λίγα λεπτά αργότερα, σταμάτησε και η λειτουργία του αριστερού, με την πλοήγηση του αεροσκάφους να είναι πλέον αδύνατη. Η "βουτιά θανάτου" για την μοιραία πτήση ύστερα από ένα εφιαλτικό σπιράλ στον αέρα ήταν πλέον μονόδρομος και η συντριβή στον απέραντο Ινδικό Ωκεανό αναπόφευκτη.

Καμία από τις απαντήσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, δεν μοιάζει ωστόσο ικανή να απαλύνει τον πόνο των συγγενών, οι οποίοι κατηγορούν τους υπεύθυνους για συγκάλυψη. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημιουργήσει την ομάδα "Voice 370", καταγγέλλοντας τόσο την κυβέρνηση της Μαλαισίας όσο και την Boeing για απόκρυψη στοιχείων. Για τους ίδιους, όλα τα σενάρια που απορρίφθηκαν από τα πορίσματα των ερευνών παραμένουν ανοιχτά: Από την αεροπειρατεία και την αυτοκτονία του πιλότου, μέχρι τυχόν λάθος χειρισμούς των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαλαισία Boeing
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα θεωρία για την πτήση ΜΗ370: Έπεσε γιατί τελείωσαν τα καύσιμα

Το μοιραίο Boeing της MH370 έχανε 20.000 πόδια το λεπτό

Συντρίμμια που βρέθηκαν στον Μαυρίκιο ανήκουν στην πτήση MH370

SHARE:

24Media Network