Eurovision 2023: Βομβαρδισμοί στη γενέτειρα των Tvorchi όταν η Ουκρανία ανέβηκε στη σκηνή

Eurovision 2023: Βομβαρδισμοί στη γενέτειρα των Tvorchi όταν η Ουκρανία ανέβηκε στη σκηνή
Tvorchi AP Photo/Martin Meissner

Πυραυλική επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις δέχτηκε η πόλη Ternopil, η γενέτειρα του συγκροτήματος Tvorchi που εκπροσώπησε φέτος την Ουκρανία στη Eurovision

Η γενέτειρα της ουκρανικής συμμετοχής στη Eurovision, Ternopil χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους λίγο πριν το συγκρότημα ανέβει στη σκηνή του Λίβερπουλ, σύμφωνα με ανάρτηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του συγκροτήματος Tvorchi μέσω Instagram.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης, Volodymyr Trush, επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως αναφέρει το BBC.

Ο δήμαρχος του Ternopil, Serhiy Nadal, επιβεβαίωσε ότι αποθήκες υπέστησαν ζημιές.

Δέκα λεπτά πριν ανέβει στη σκηνή του Liverpool Arena, ο Tvorchi έκανε ανάρτηση στο Instagram αναφέροντας πληροφορίες για επίθεση στο Ternopil στη δυτική Ουκρανία.

Μετά την εμφάνισή του, ο Tvorchi έγραψε ξανά στο Instagram λέγοντας: “Ternopil είναι το όνομα της γενέτειράς μας, η οποία βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία, ενώ τραγουδούσαμε στη σκηνή της Eurovision για τις ατσάλινες καρδιές μας, την ακαταμάχητη δύναμη και τη θέλησή μας.

“Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλες τις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζονται καθημερινά. Χάρκοβο, Ντνίπρο, Χμελνίτσκι, Κίεβο, Ζαπορίζια, Ούμαν, Σούμι, Πολτάβα, Βινίτσια, Οδησσός, Μυκόλαϊβ, Τσερνίχοβ, Χερσώνα και όλες τις άλλες.

“Ευρώπη, ενωθείτε ενάντια στο κακό για χάρη της ειρήνης!”

Η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία Dame Melinda Simmons χαρακτήρισε την εμφάνιση των Tvorchi στη Eurovision ως “συγκλονιστική”.

Γράφοντας στο Twitter, πρόσθεσε: “Υπενθύμιση ότι ο λόγος για τον οποίο η Ουκρανία δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει αυτή την εκδήλωση είναι επειδή η Ρωσία συνεχίζει να εισβάλλει και ο λαός της Ουκρανίας ζει σε συνεχή κίνδυνο”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα