Έβγαλε τους φρονιμίτες του και έχασε τη ζωή του

Έβγαλε τους φρονιμίτες του και έχασε τη ζωή του

Ο 18χρονος Benjamin LaMontagne έχασε ξαφνικά τη ζωή του δύο ημέρες αφού είχε επισκεφθεί τον οδοντογιατρό του. Προσβλήθηκε από ασθένεια που "κατέφαγε" τη σάρκα του

Μοιραία απέβη η επίσκεψη στον οδοντίατρο για τον 18χρονο Benjamin LaMontagne από το Long Island, ο οποίος δύο ημέρες αργότερα "κατέληξε" στην αγκαλιά της μητέρας του.

Ο νεαρός είχε  προσβληθεί από μία σπάνια ασθένεια που "κατέφαγε" την σάρκα του. Ο λόγος για την "νεκρωτική απονευρωσίτιδα" που οφείλεται σε ένα βακτήριο που προσβάλει τους μυς, το λίπος και τους ιστούς του δέρματος, του ασθενούς, όπως δήλωσε ο γιατρός John Molinari στην Bangor Daily News.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ασθένεια αναπτύσσεται όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο σώμα μέσα από μια μικρή τομή και τα συμπτώματα της ασθένειας περιλαμβάνουν μικρά κόκκινα εξογκώματα, πρήξιμο της περιοχής, εφίδρωση, ρίγη και ναυτία.

Στους ασθενείς χορηγούνται ισχυρά αντιβιοτικά και ορισμένες φορές οι γιατροί προχωρούν και σε χειρουργική επέμβαση για να απομακρύνουν τους νεκρούς ιστούς, ενώ, όταν η ασθένεια προσβάλλει τα άκρα μπορεί ακόμα και να καταστεί αναγκαίος ο ακρωτηριασμός, για να σωθεί ο ασθενής.

Πηγή: independent

SHARE:

24Media Network