‘Εξαφανίστηκε’ από το site του Τραμπ η πρόταση για ‘απαγόρευση εισόδου στους μουσουλμάνους’

default image

Αμφιλεγόμενες προτάσεις που είχε κάνει προεκλογικώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, "εξαφανίστηκαν" από την ιστοσελίδα του. Ευχαριστίες από μέλη της αραβικής κοινότητας

Κάποιες από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις που είχε κάνει προεκλογικώς ο Ντόναλντ Τραμπ “εξαφανίστηκαν” την Πέμπτη από την ιστοσελίδα της εκστρατείας του. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η απαγόρευση της εισόδου στις ΗΠΑ μουσουλμάνων και η υπόσχεσή του να ακυρώσει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Η πρόταση που είχε καταθέσει τον προηγούμενο Δεκέμβριο με τίτλο “Δήλωση Ντόναλντ Τραμπ για την πρόληψη της μουσουλμανικής μετανάστευσης”, με την οποία καλούσε για “μια γενική και πλήρη διακοπή εισόδου μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες”, εξαφανίστηκε, μαζί με τη λίστα του με τις επιλογές του για το Ανώτατο Δικαστήριο και ορισμένες οικονομικές και αμυντικές μεταρρυθμίσεις.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο CNBC την Πέμπτη, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Βαλίντ μπιν Ταλάλ εξήρε την κίνηση του Τραμπ να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα του την πρόταση για τους μουσουλμάνους, επισημαίνοντας ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ διέγραψε προσβλητικά για τους μουσουλμάνους σχόλια που υπήρχαν στον λογαριασμό του στο twitter.

Σε ένα από απ’ αυτά, που είχε γίνει τον προηγούμενο Μάρτιο, ο Τραμπ έγραφε: “Ανίκανη Χίλαρι, παρά την φρικτή επίθεση στις Βρυξέλλες, θέλεις ανοικτά τα σύνορα και να μπαίνουν μέσα οι μουσουλμάνοι. Δεν υπάρχει περίπτωση!”.

Για την αφαίρεση των προαναφερόμενων, ευχαρίστησε τον Τραμπ και ο πρόεδρος της αμερικανο-αραβικής επιτροπής κατά των διακρίσεων, Σαμέρ Καλάφ. “Τον ευχαριστούμε για την αφαίρεση αυτών λόγων. Αλλά ξέρετε, τα λόγια είναι ένα πράγμα, οι δράσεις είναι κάτι εντελώς διαφορετικό”, είπε ο Καλάφ, αναφερόμενος στην πρόταση για απαγόρευση στους μουσουλμάνους, τονίζοντας ωστόσο ότι η οργάνωση συνεχίζει να ανησυχεί για τις επιπτώσεις στους μουσουλμάνους από την πολιτική του νέου προέδρου.

Στον αντίποδα, στην ιστοσελίδα συνεχίζουν να βρίσκονται άλλες προτάσεις που προκαλέσει αίσθηση, όπως η υπόσχεση για “αδιαπέραστου τείχους” στα σύνορα με το Μεξικό και η πληρωμή του από το τελευταίο.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα