Εξήντα νεκροί από εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας

Εξήντα νεκροί από εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας

Διένεξη μεταξύ αντιπάλων συμμοριών ναρκωτικών οδήγησε σε μακελειό στις φυλακές Μανάους της Βραζιλίας, λένε οι αρχές

Τουλάχιστον 60 είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σε φυλακή της Βραζιλίας, στο Μανάους.

Αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αποδειχθεί τελικά μεγαλύτερος, καθώς τώρα μόλις οι αρχές αρχίζουν να αποκτούν εικόνα για το μέγεθος της εξέγερσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Em Tempo, πολλά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν και τα πτώματά τους πετάχτηκαν πάνω από το τείχος της φυλακής.

Οι ταραχές ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής και οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν την καταμέτρηση για να εξακριβώσουν πόσοι κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Η σφαγή αυτή είναι το τελευταίο επεισόδιο στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πανίσχυρη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών PCC (“Διοίκηση Πρώτης Πρωτεύουσας”) του Σάο Πάουλο και την τοπική “Βόρεια Οικογένεια” του Μαναούς. Η τελευταία πιστεύεται ότι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον κρατουμένων, μελών της PCC, κατόπιν εντολής μιας τρίτης συμμορίας, της “Κόκκινης Διοίκησης” (CV) που εδρεύει στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, το βράδυ της Κυριακής κρατούμενοι αντάλλαξαν πυρά με τους αστυνομικούς και κράτησαν ομήρους 12 φύλακες και τουλάχιστον 74 συγκρατούμενούς τους. Ορισμένοι από τους ομήρους εκτελέστηκαν, ενώ άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διεθνείς οργανώσεις έχουν επικρίνει δριμύτατα το σωφρονιστικό σύστημα της Βραζιλίας, καθώς ο συνωστισμός είναι ο κανόνας στις φυλακές της, στις οποίες ξεσπούν τακτικά φονικές εξεγέρσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα